Skip to content
Politică

Sorina Matei o face praf pe L.C. Kovesi: A fost paravanul fără creier, care a executat ilegal aducerea lui Popa

paginademedia.ro
" "

Jurnalista Sorina Matei a publicat pe contul personal de Facebook o postare prin care demontează afirmațiile Laurei Codruța Koveși, care neagă orice implicație ilegală în aducerea lui Nicolae Popa în țară.

LCK a fost frontul, paravanul, care n-avea creier și a executat ilegal tot”, scrie Sorina Matei.

" "
" "

Publicăm mai jos postarea integrală.

*13.02.2019. LCK, suspect, fost procuror şef DNA, fost procuror general al României: „Eu, Kovesi Codruța, nu aveam nici un fel de atribuții legate de extrădare” (Digi24)

*15.02.2019. LCK, suspect, fost procuror şef DNA, fost procuror general al României: „Nu am avut atribuții legate de extrădarea condamnatului Popa Nicolae.De extrădare s-au ocupat Poliția Română și Ministerul Justiției.” (după ieşirea din Parchetul General)

*9 martie 2011, LCK, procuror general al României, cu o săptămână înainte să plece la Jakarta, la conferinţa procurorilor (16-19 Martie 2011, The 7th IAP Asia Pacific And Middle East Regional Conference And High Level Prosecutors Meeting) unde i-a înmânat preşedintelui Indoneziei scrisoarea preşedintelui Băsescu pe extrădare, se duce la ambasadoarea Indoneziei, Marianna Sutadi, la reşedintă. În imagini task forceul „operaţiunii Indonezia” (LCKovesi, Marius Iacob, Angela Nicolae, Vasile Viorel si ofiţerul SRI- se pare că este chiar colonelul Marian Dumitrescu, acum şeful corpului de control al directorului SRI, E. Hellvig, atunci, în 2011, şef sector Juridic în cadrul Directiei Generale Securitate Interna a SRI).

*17 Martie 2011, Jakarta, Indonezia. Palatul prezidential. La o saptamana după intalnirea cu ambasadoarea. Acelaşi task foce al Operaţiunii Indonezia chiar în Indonezia, unde la conferinţa procurorilor (16-19 Martie 2011, The 7th IAP Asia Pacific And Middle East Regional Conference And High Level Prosecutors Meeting) Kovesi i-a înmânat preşedintelui Indoneziei scrisoarea preşedintelui Băsescu pe extrădarea lui Popa. În poză apar acelasi Vasile Viorel, Marius Iacob, Angela Nicolae. A fost si Kovesi.

*Pe 21 Aprilie 2011 este arestat de Parchetul General (Kovesi, Iacob) Vîntu pentru “şantajul” la S. Ghiţă. Kovesi fiind îndrumătoarea şantajului, potrivit mailurilor.
http://old.mpublic.ro/presa/2011/c_21_04_2011.htm

*Pe 22 Aprilie 2011 este adus în ţară Nicolae Popa, într-o operaţiune coordonată de Kovesi, cu un avion Ţiriac Air plătit şi de S.Ghiţă.
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-8527033-primele-imagi…

* Pe 27 Mai 2011, LCKovesi, ca procuror general al României se duce la un eveniment al ambasadei Indoneziei la Bucureşti ca să-i dea ambasadoarei Marianna Sutadi un cadou şi un buchet de flori. Evenimentul organizat se numea Batik Show şi viza cultura, tradiţiile şi moda indoneziene

+
Sorin Chirilă, om de încredere al lui S.Ghiţă este cel care contractează avionul Ţiriac Air pentru extrădarea lui Nicolae Popa.

Sorin Chirilă este vărul Mădălinei Ghiţă, dar şi împuternicit pe conturile personale ale lui S.Ghiţă, calitate în care a făcut cea mai mare parte a operaţiunilor înregistrate pe conturi. Chirilă, martor în dosarul LCK, într-o declaraţie pentru A3 susţine că a făcut asta pentru că l-a rugat Ghiţă dar şi pentru că el se ocupa de agenţia de turism S.C. A & S WORLD TRAVEL, parte din mecanismul ASESOFT INTERNATIONAL, unde Chirilă a fost salariat şi administrator. Ce nu spune Chirilă este că
după ce primeşte 1,22 milioane de euro din bani publici de la SRI, ASESOFT INTERNATIONAL plăteşte şi vacanţa familiilor Ghiţă, Maior şi Coldea la Disneyland în 2014. Deci d’aia l-au trimis pe Chirilă şi nu pe altcineva.

Chirilă a fost şi administrator al Mediata Consulting, şi în Federal Media Partner, şi în Minasee Holding LTD Cipru, şi în Ridzone, şi în RVMP, şi în Alpedor, şi în Senior Consulting Group, şi în Studio Harry, şi împuternicit pe conturile lui Anastasescu şi Iacobescu.

Şi iată că avem o situaţie în care operatorul pe conturile personale ale lui Ghiţă, administrator şi acţionar al firmei de turism din Asesoft, contractează avionul pentru Popa şi aceeaşi firmă a aceluiaşi om plăteşte pentru Ghiţă, Maior şi Coldea la Disneyland în 2014. Câte coincidenţe. Aceiaşi oameni. Acelaşi cerc. Aceleaşi firme. Aceleaşi interese. Deci înţelegeţi acum cine erau coordonatorii de facto. Care aveau şi ăia alt coordonator. LCK a fost frontul, paravanul, care n-avea creier şi a executat illegal tot.

Sursa: FB Sorina Matei
Sursa: FB Sorina Matei
Sursa: FB Sorina Matei
Sursa: FB Sorina Matei

" "

1 comentariu la “Sorina Matei o face praf pe L.C. Kovesi: A fost paravanul fără creier, care a executat ilegal aducerea lui Popa

  1. Mai duduie, cred ca ai luat-o razna de cate ori ai schimbat macazul pana acum! Una-i una, si-alta-i alta, din nou, ce legatura are procuror Kovesi cu repatrierea infractorului condamnat popa? Cum bine a spus, nu a intrat in atributiile ei, sunteti intr-o dunga? E drept aci, trebuia ghita sa captureze si b1, care mai avea un pic de distanta fata de latrine, acu sunteti toti o apa si-un pamant, guitati ca varanii : antena3, rtv, b1 si realitatea3, ne-am procopsit cu 4 laturi pe post de televiziuni de stiri, daca si astea mai sunt stiri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *