Skip to content
" "
Politică

Sorina Pintea, despre cazul șoferilor de ambulanțe care întârziau voit la intervenții: Ne pune într-o postură dificilă

" "

Sorina Pintea reacționează în cazul șoferilor de ambulanțe care întârziau voit la

Anchetă penală la Serviciul de Ambulanţă Corabia, județul Olt, unde majoritatea șoferilor sunt acuzați că au furat carburant din mașinile salvării. Mai mult, procurorii au bănuiala că ar fi murit 8 oameni din această cauză.

" "

În prezent 16 din 18 șoferi câți are angajați ambulanța sunt suspendați, fiind plasați sub control judiciar. Există și imagini surprinse de camerele de supraveghere ale unei benzinării unde alimentau șoferii ambulanțelor. De fiecare dată își luau măsuri de precauție: umpleau mai întâi canistrele, apoi puneau carburant în rezervorul autospecialei.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a vorbit despre acest caz la Digi24: „E o anchetă începută în 2015 care s-a soldat cu punerea sub control judiciar mai multor conducatori auto din cadrul ambulanței Corabia, situație care ne pune într-o postură dificilă în sensul în care cei de la ambulanța Corabia au trebuit să își ia toate măsurile astfel încât să își asigure turele. Serviciul de Ambulanță trebuie să funcționeze. Aștept finalizarea anchetei. Cred că e imatur să spunem că au fost decese din cauza întârzierilor voite. În același timp vom sesiza Colegiul Medicilor vizavi de afirmațiile procurorilor. E puțin hazardat în acest moment să spunem că au fost decese din aceste motive.”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *