Skip to content
Politică

Sorina Pintea primește sprijin din PNL: Este regretabil să încătuşăm un om bolnav

Inquam Photos / George Călin

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, nu este de acord cu modul în care s-a intervenit în cazul Sorinei Pintea, atunci când aceasta a solicitat îngrijiri medicale, el afirmând că nu poţi încătuşa persoane bolnave, care nu prezintă risc.

Costache a fost întrebat, miercuri, la Parlament, despre faptul că Sorina Pintea a fost dusă marţi la spital în cătuşe, cu o maşină a Poliţiei şi nu cu o ambulanţă.

Ştiu că doamna Pintea are o afecţiune autoimună şi trebuie să avem grijă cu toţi pacienţii din România, mai ales în acest context când sunt fragilizaţi. (…) Este regretabil să încătuşăm un om bolnav. Este regretabil„, a spus Costache, citat de agerpres.ro.

El a afirmat că va discuta despre acest aspect cu ministrul de Interne.

Am să discut cu ministrul de Interne, vă promit. Nu putem încătuşa persoane bolnave care nu prezintă risc. Poate ar trebui adaptate procedurile„, a arătat ministrul interimar al Sănătăţii.

La rândul său, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că a dispus un control în legătură cu modul cum au acționat polițiștii cu transportarea Sorinei Pintea la spital, precum și în legătură cu eliberarea actelor medicale.

Pentru a clarifica ceea ce s-a întâmplat aseară, am dispus șefului Poliției Române să facă o verificare pentru modul de acțiune al polițiștilor”, a anunțat Vela, întrebat ce părere are despre declarația ministrului interimar al Sănătății, Victor Costache, care a spus că este regretabil să fie încătușat un om bolnav, referindu-se la Sorina Pintea.

Ministrul de Interne a precizat că a cerut și direcției medicale să facă un control pentru responsabilii de eliberarea actelor medicale, dacă toate au fost coordonate corect și legal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *