Skip to content
Politică

UPDATE Sorina Pintea și Olguța Vasilescu, discuții importante cu sindicaliștii din sănătate

Suceava.live.ro

UPDATE 12:55

Sorina Pintea a dat declarații la ieșirea de la discuțiile cu sindicaliștii din sănătate. Ministrul susține că legea salarizării este elaborată de către Ministrul Muncii, iar Ministerul Sănătății trebuie să o respecte. De asemenea, Pintea a recunoscut că infirmierele vor avea venituri mai mici, dar susține că nu trebuie uitat că există medici care au venituri de până la 22.000 lei. Ca măsură provizorie, ministrul a spus că managerii spitalelor pot acorda stimulente personalului afectat de scăderea sporurilor, conform Digi24.

Ministrul a mai spus că are cunoștință de toate problemele existente și că Ministerul Sănătății va da o circulară pentru rezolvarea acestora.

 

——————————————–

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu se întâlnesc vineri cu sindicaliștii din sănătate nemulțumiți de plafonarea sporurilor. Întâlnirea cu sindicaliștii are loc în contextul în care în ultima perioadă au avut loc proteste spontane ale angajaților din domeniul sănătății care susțineau că veniturile lor au scăzut semnificativ în urma deciziei privind sporurile.

CITI ȘI: UN NOU PROTEST ÎN BUCUREȘTI: ASISTENȚII ȘI INFIRMIERII AU IEȘIT ÎN STRADĂ

Conform news.ro, ministrul Sorina Pintea este de părere că situația reală privind sporurile se va putea observa după o perioadă de timp, având în vedere faptul că regulamentul a intrat în vigoare de la 1 martie.

Regulamentul aprobat de Guvern în privința sporurilor angajaților din domeniul sănătății prevede procente diferențiate în funcție de particularitățile fiecărui loc de muncă. Nivelul maxim al sporurilor este stabilit la 30% din suma salariilor de bază. Acest lucru este contestat de către cei din sănătate care sunt de părere că măsura nu este echitabilă pentru toți salariații din sistem, unii dintre aceștia fiind discriminați, mai adaugă sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *