Skip to content
Sănătate

Sorina Pintea: Urmează să discutăm şi cu Italia în privinţa unui acord pentru transplant de organe

adevarul.ro

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, luni, la Craiova, că se va discuta și cu Italia pentru semnarea unui acord pentru transplantul de organe, după cele încheiate de România cu Ungaria și cu Republica Moldova, scrie Hot News.

Pintea a declarat luni, la Craiova, la finalul unei vizite făcute la Spitalul Județean, că acordurile prevăd schimbul de organe pentru transplant între ţările semnatare.

„Acordul pentru transplant cu Republica Moldova deja a intrat în vigoare. În mod normal prevede schimb de organe între cele două ţări, astfel încât atunci când un organ recoltat nu este compatbil pe teritoriul României cu nici un pacient, el va putea fi oferit pacienţilor din Republica Moldova şi viceversa. Eu spun că este un lucru foarte bun pentru că începem să ne adunăm. Aşa cum Eurotransplantul este o entitate, este un ONG, aşa încercăm şi noi să avem acorduri de colaborare cu ţările din jur. Am semnat cu Ungaria, am semnat cu Moldova, urmează să discutăm cu Italia”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *