Skip to content
Societate

Sorinei Pintea i s-a făcut rău în arest. Fostul ministru solicită internarea de urgență în spital

INQUAM Photos Octav Ganea
" "

UPDATE 21.10

Sorina Pintea a solicitat, prin intermediul avocaților, internarea sub pază într-un spital din București, după ce i s-a făcut rău în arest. Într-o scrisoare adresată directorului Centrului de Reținere şi Arestare Preventivă nr 1, unde este deținută, Sorina Pintea cere să fie ”tratată în mod corespunzător”, arătând că suferă de dermatomiozită, o boală autoimună gravă.

" "
" "

Prezentând pe scurt simptomele pe care le are, fostul ministru solicită transferul sub pază la un spital din sistemul public, indicând Spitalul ”Sfânta Maria” şi numele medicului său curant, care ar urma să îi facă investigaţii.

Sorina Pintea afirmă că din cauza simptomelor – parestezii faciale şi la nivelul membrelor, stări de vomă, dificultăţi de înghiţire, senzaţia de apăsare la nivelul esofagului – o ambulanţă a fost solicitată duminică la Arestul Central al Poliţiei Capitalei. Pintea a primit îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea. Ea precizează că i-a fost administrată glucoză intravenos, Ketoprofen şi un calmant şi că i s-a făcut şi un EKG. De asemenea, i-a fost măsurată glicemia, care avea valori de 132, deşi din cauza stării de sănătate nu putuse mânca.

Fostul ministru afirmă că unele dintre simptome persistă, motiv pentru care solicită internarea într-un spital public.


O ambulanţă solicitată duminică pentru fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, aflată în Arestul Central al Poliţiei Capitalei. Pintea a primit îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea, relatează News.ro.

”În această dimineaţă, la Centrul de Reținere şi Arestare Preventivă nr 1. a fost solicitată ambulanţa, pentru o persoană aflată în arest preventiv”, anunţă Poliţia Capitalei.

De asemenea, precizează că ”persoana a primit îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea”.

Persoana pentru care a fost solicitată ambulanţa este fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, aflată în arest preventiv începând de sâmbătă, sub acuzaţia de luare de mită.

Sorina Pintea a anunţat recent că a fost diagnosticată cu dermatomiozită, o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelișul conjunctiv al fasciculelor musculare.

Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție în perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, fostul ministru al Sănătății, acum manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, a primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *