Skip to content
Politică

Soţia lui Cioloş, alături de Andreea Esca la un eveniment al Primăriei Alba Iulia / EXCLUSIV (VIDEO)

Soţia prim-ministrului Dacian Cioloş, Valerie Cioloş-Villemin, a participat, alături de Andreea Esca, la un eveniment organizat de Primăria Alba Iulia. Vezi despre ce este vorba.

Pe 15 octombrie, în Alba Iulia, a fost inaugurat Centrul de resurse ”Academia Doamnelor”, informează ziarulunirea.ro. Potrivit paginii oficiale, Centrul are ca obiectiv general „promovarea reconcilierii de gen prin cresterea oportunitatilor de angajare a femeilor si asigurarea accesului egal la ocupare si la construirea unei cariere profesionale in vederea dezvoltarii unor comunitati inclusive, coezive, competitive si sustenabile, bazate pe traditie, performanta si inovare”.

Pe acelaşi site, sunt precizate obiectivele specifice ale proiectului:

  • „cresterea oportunitatilor de angajare prin participarea la programe de calificare si recalificare a unui numar de 350 femei, in termen de 18 luni;
  • cresterea constietizarii asupra principiului egalitatii de sanse si gen prin sustinerea de 11 caravane media, in termen de 18 luni;
  • asigurarea accesului egal la ocupare si la construirea unei cariere profesionale pentru un numar de 230 persoane, in termen de 18 luni”.

La acest eveniment, a luat parte, printre alţii, soţia lui Dacian Cioloş, în prezent prim-ministru, pe atunci funcţionar la Comisia Europeană.

Conform CV-ului postat, pe LinkedIn, de Valerie Cioloş-Villemin, aceasta este consultant independent, activând în sfera ONG-urilor, printre care se numără Alba-Afroda (Asociaţia Franco-Română de Dezvoltare Agricolă).

Revenind la Centrul de Resurse „Academia Doamnelor”, trebuie spus că el a fost creat printr-un proiect POSDRU în valoare de 2.171.390 de lei. Contribuția la dezvoltarea fizică a centrului suportată de muncipalitate este 727.039 de lei, relatează alba24.ro.

Pe 12 noiembrie, redacţia PSnews.ro a trimis o solicitare scrisă Primăriei Alba Iulia, în baza Legii 544/2001, pentru lămuriri suplimentare. Mai precis, ne-a interesat inaugurarea centrului, la care a participat soţia celui care avea să devină premier „tehnocrat” al Guvernului României.

Pe 2 decembrie, am primit răspunsul. Potrivit documentului oficial, inaugurarea a beneficiat de 26.232 de lei, nu au existat sponsorizări pentru desfăşurarea evenimentului, iar Valerie Cioloş-Villemin a participat în calitate de invitată, nefiind alocată nicio sumă de bani pentru prezenţa ei la eveniment.

În schimb, „pe baza bugetului alocat evenimentului de Inaugurare a Centrului de Resurse s-a încheiat contractul nr. 130/30.09.2015 cu SC Atelierul de Vise SRL – pentru prestare servicii de către Andreea Esca în cadrul conferinţei de final, în valoare de 20968 lei”, se mai arată în documentul citat.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, consultate de PSnews.ro, SC Atelierul de Vise SRL este o firmă înregistrată pe 22 septembrie 2015, avându-i ca acţionari cu procentaje egale pe Andreea-Ioana Esca-Eram şi pe soţul ei, Alexandre Douglas Eram. La rubrica „activitate principală” a companiei, este trecută menţiunea „Activităţi de organizare a expoziţiilor, târgurilor şi congreselor”.

Mai jos, puteţi urmări discursul susţinut, în limba română, de către Valerie Cioloş-Villemin la inaugurarea Centrului, eveniment la care au participat, printre alţii, Principesa Margareta a României, Andreea Esca şi Geanina Corondan:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *