Skip to content
Externe

Soţia lui Zelenski a vorbit doar prin telefon cu preşedintele ucrainean de la startul invaziei: “Nu l-am mai văzut din prima zi a războiului”

Pavlo Gonchar / Zuma Press / Profimedia Images

Olena Zelenska, soţia preşedintelui Ucrainei, mărturisește că a reușit să vorbească cu soțul ei, Volodimir Zelenski, doar prin telefon, și că nu și-a mai întâlnit soțul din prima zi a invaziei ruse.

Soţia liderului ucrainean a dezvăluit care a fost ultima dată când și-a putut vedea soțul în carne și oase, vorbind în același timp despre modul în care femeile ucrainene fac față războiului din țara lor.

În ziua invaziei, 24 februarie, Olena Zelenska își amintește că a fost trezită între orele 4 și 5 dimineața de un zgomot puternic, despre care a aflat mai târziu că a fost o explozie.

A fost ultima dată când și-a văzut soțul în costum, a spus ea. După aceea, totul a ținut de ordin militar, notează newsweek.ro.

A început”, a fost tot ce a spus președintele Zelenski, potrivit unui interviu pentru Vogue, citat de Daily Mail.

Olena Zelenska a vorbit despre patriotismul care s-a înrădăcinat în tinerii ucraineni din cauza războiului, despre care a spus că vor crește și vor deveni patrioți și apărători ai patriei lor.

Întrebată ce le-au spus celor doi copii ai lor, Olena Zelenska a spus: “Nu este nevoie să le explici nimic copiilor. Ei văd totul, la fel ca orice copil din Ucraina. Cu siguranță, acest lucru nu este ceva ce ar trebui să vadă copiii, dar copiii sunt foarte cinstiți și sinceri. Nu poți ascunde nimic de ei”.

Când unul dintre noi este torturat, violat sau ucis, simțim că toți suntem torturați, violați sau uciși. Nu avem nevoie de propagandă pentru a simți conștiința civică și pentru a rezista. Această furie și durere personală, pe care o simțim cu toții, este cea care activează instantaneu setea de a acționa, de a rezista agresiunii, de a ne apăra libertatea”, a declarat Olena Zelenska.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *