Skip to content
Internațional Republica Moldova

Soţia noului premier rus este milionară în euro dintr-o afacere care nu apare nicăieri, susține Aleksei Navalnîi

Soţia noului premier rus este milionară în euro dintr-o afacere care nu apare nicăieri, dezvăluie opozantul rus Aleksei Navalnîi.

Într-un articol publicat pe site-ul ONG-ului Fondul Anticorupţie, principalul opozant al Kremlinului, juristul Aleksei Navalnîi, îi cere noului premier al Rusiei, Mihail Mişustin, să explice modul prin care soţia sa, Vladlena, a câştigat 789 de milioane de ruble, adică peste 11,5 milioane de euro, în perioada 2010-2018.

După cum se ştie, funcţionarii ruşi au soţii foarte talentate. Sunt talentate îndeosebi în domeniul afacerilor. Şi acest talent iese la iveală mereu exact în momentul în care soţii lor ajung în poziţii înalte, cu acces la banii statului şi cu drept de semnare“, îşi începe articolul Navalnîi, informează adevarul.ro.

În declaraţiile gospodinelor de ieri, în cele ale unor profesoare şi contabile modeste, apar brusc venituri uriaşe. Când sunt întrebaţi de unde, ne spun că din afaceri. Dar nu vor spune şi din ce fel de afaceri. Aceasta a devenit deja un standard de aur al corupţiei ruse. Soţiile legalizează mita şi comisioanele ilegale primite de soţii lor funcţionari printr-o anumită «afacere» despre care nu se ştie nimic“, continuă opozantul rus.

El abordează apoi cazul Vladlena Mişustina. „Nu există nicio persoană juridică înregistrată pe numele Vladlena Mişustina. Nu găseşti nimic despre ea pe internet. Dar în fiecare an câştigă în mod regulat câte un milion de dolari, apoi doi, apoi patru. Din ce? Cum? Misterul este ascuns în întuneric, aşa cum se întâmplă întotdeauna cu funcţionarii noştri“, subliniază juristul rus. Veniturile obţinute de Vladlena Mişustina în perioada 2010-2018 potrivit datelor furnizate de declaraţiile premierului rus

2010: 72 de milioane de ruble, sau puţin peste un milion de euro

2011: 61 de milioane de ruble, sau puţin peste 890 de mii de euro

2012: 73 de milioane de ruble, sau puţin peste un milion de euro

2013: 149 de milioane de ruble, sau peste 2,1 milioane de euro

2014: 160 de milioane de ruble, sau peste 2,3 milioane de euro (criza nu-i afectează pe toţi, comentează Navalnîi)

2015: 81 de milioane de ruble, sau aproape 1,2 milioane de euro

2016: 77 de milioane de ruble, sau peste 1,1 milioane de euro

2017: 68 de milioane de ruble, sau 996.000 de euro

2018: 48 de milioane de ruble, sau 703.000 euro

Datele sunt la nivelul actual Vladlena Mişustina a făcut această avere ocupându-se în acelaşi timp de cei trei copii ai ei, notează Aleksei Navalnîi, sugerând că soţia noului premier rus este casnică. Mai mult, atrage atenţia el, nu există nicio factură pentru aceşti bani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *