Skip to content
Politică

Soțul Alinei Gorghiu țintește sus. Ce funcție-cheie vrea de la BNR

Lucian Isar, soțul co-președintelui Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu, într-o serie de şase articole de pe blogul personal, postate într-o perioadă scurtă de timp, scrie despre Banca Naţională, arătând, printre altele, că veniturile lui Mugur Isărescu ating 40.000 de euro pe lună sau că BNR va achiziţiona cinci maşini noi, în valoare totală de un milion de euro, informează Evz.ro

Mai mult, potrivit unor surse din mediul bancar, Lucian Isar ar viza o poziţie de conducere în BNR.

„Există o campanie asiduă de a dezinforma în legătură cu veniturile lunare ale Guvernatorului BNR Mugur Isărescu. Acestea ating 40 de mii de euro pe lună. Aici nu mă refer la venituri de tip “Mar SRL” or la “tranzactii anterioare” or la atenții ci doar la Pensie plus Salariu plus Bonusurile de performanță plus Participări la ședințe, toate legate de poziția de Guvernator BNR. Acesta este motivul pentru care Guvernatorul BNR refuză publicarea veniturilor în declarația de avere”, a scris Isar la 20 iulie.

Într-o altă postare, din 22 iulie, acesta se întreabă de ce BNR vrea să achiziţioneze cinci maşini de lux, din care două au motor de 450 CP.

„BNR anunță achiziția a 5 limuzine dintre care 2 cu peste 450 de cai putere. Achiziția este evaluată la 1 milion de euro (…) Cu peste 450 de cai probabil că poți căra lingouri de aur în portbagaj până la Londra”, a scris Lucian Isar.

Pe site-ul BNR este postat link-ul către o licitaţie anunţată în SEAP pentru achiziţionarea în leasing operaţional a cinci autovehicule în valoare de 3.750.000 lei, fără TVA. P

Potrivit purtătorului de cuvânt al BNR, Dan Suciu, au trecut patru ani de la achiziţionarea tot prin leasing a ultimului lot de maşini folosite de conducerea acestei bănci, iar acestea vor fi returnate fără plata ratei reziduale, o astfel de procedură schimbare a parcului auto fiind una obişnuită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *