Soțul Elenei Lasconi, numit consilier juridic în Parlament. Ce spun membrii Comisiei Juridice din Parlament

Foto Puterea.ro

Cătălin Teodor Georgescu, soțul Elenei Lasconi, este exemplul perfect despre cum se poate transforma o carieră aproape inexistentă într-un post bine remunerat în Parlament. Astfel că, pe vremea când domnul Georgescu se lupta să câștige o sumă modestă de 700 de lei pe lună ca avocat, nimeni nu ar fi ghicit că în doar câțiva ani, acesta va deveni unul dintre consilierii de bază ai USR, plătit din bani publici cu 6.300 de lei net pe lună.

Are Teodor Georgescu competențele necesare ocupării unei astfel de poziții? Ce presupune să fii consilier juridic în cadrul Parlamentului?

Deputatul PNL Ioan Cupşa, membru în Comisia juridică, spune, pentru PS News, că pentru a fi un bun jurist trebuie să fi bine pregătit din punct de vedere teoretic și să ai experiență profesională solidă. 

 

Foto Bihoreanul

„Pe domnul Cătălin Teodor Georgescu nu l-am întâlnit. Sau dacă l-am întâlnit nu-mi aduc eu aminte să mi se fi prezentat acest domn. Am văzut că Elena Lasconi nici nu poarte numele de doamna Georgescu. Nu am lucrat niciodată cu el. Nici măcar în perioada în care eu lucram împreună cu domnule Gabriel Andronache care, din partea Partidului Național Liberal, se ocupa de sesizările de neconstituționalitate când eram în opoziție. Noi nu ne-am întâlnit.

În mod necesar, în acea poziție, e bine să fie cineva, un jurist practicant, în mod necesar. Sunt abordări mai puțin politice, ci legate de pregătirea profesională și experiență presională.

Am înțeles că acest domn are 20 și ceva de ani vechime în avocatură, drept urmare poate fi un om pregătit”.

Întrebat care sunt competențele pe care trebuie să le ai ca să ocupi astfel de poziții Ioan Cupşa este de părere că atât pregătirea cât și practica sunt necesare.

„E foarte simplu: să fii un bun jurist presupune că ești bine pregătit din punct de vedere teoretic și că ai și experiență profesională. Am înțeles că dânsul se ocupa în mod special de supraveghere pe sesizările de neconstituționalitate și a fost consultant pentru parlamentarii ar aveau nevoie de sprijinul unui jurist.

Noi avem oameni care ne sprijină și despre care nu se știe nimic și care sunt niște buni profesioniști. Avem colegi consilieri, pregătiți și cu experiență, din diferite domenii de activitate”, mărturisește Deputatul PNL Ioan Cupşa.

Deși activitatea lui Cătălin Teodor Georgescu în avocatură a fost una discretă, cu doar 13 procese gestionate în 23 de ani, majoritatea fără un impact major, USR a văzut un potențial care a scăpat altora. Faptul că Elena Lasconi a devenit o figură influentă în partid poate fi o coincidență, însă nu poate fi ignorat contextul.

Întrebată despre ascensiunea bruscă a soțului său, Elena Lasconi a ales să nu comenteze. Lipsa de răspuns a fost remarcată de mulți, mai ales în condițiile în care criteriile de angajare în posturi publice ar trebui să fie clare și obiective.

Acum, Cătălin Teodor Georgescu își îndeplinește atribuțiile în Parlament, coordonând plângeri de neconstituționalitate și oferind suport juridic parlamentarilor USR, un rol care, la prima vedere, ar necesita o experiență solidă și recunoscută în domeniu.

Cazul soților Lasconi-Georgescu evidențiază încă o dată cum, în politică, succesul poate depinde mai mult de conexiuni și de oportunitățile create de acestea, decât de un CV impresionant sau de rezultate anterioare în carieră. Astfel, povestea lor rămâne un exemplu al modului în care relațiile corecte pot redefini succesul profesional și politic în România.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: