Skip to content
Politică

SOV detonează bomba la adresa lui George Maior. În ce megadosar de corupție ar fi implicat fostul șef SRI

" "

Afaceristul Sorin Ovidiu Vântu dezvăluie pe blogul personal o informație cu adevărat explozivă despre ce s-ar putea ascunde în spatele decizie lui George Maior de a demisiona din fruntea Serviciului Român de Informații.

Potrivit fostului mogul de presă, numele lui George Maior apare în megadosarul de corupție EADS, unde prejudiciul ar fi unul de peste 1 miliard de euro, potrivit informațiilor furnizate de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

" "
" "

De asmenea, Sorin Ovidiu Vântu face, în premieră, dezvăluiri despre afacerile pe care le-a clădit după 1989 și de asemenea cum a produs bani înainte de anii ”90 și anume din contrabanda cu argint industrial.

Citește și: Kovesi dezvăluie care este stadiul și adevăratul prejudiciu în megadosarul EADS. Ce nume sunt implicate în anchetă

”Lermontov s-a sinucis. In timp ce-si ducea pistolul la tampla, a inceput sa strige: „Nu trageti, fratilor!” Cam asa suna demisia lui Maior. Dincolo de versiunea oficiala, acesta a fost dat afara pentru ca apare cu nume si prenume in dosarul EADS.

Obedienta totala in fata americanilor se pare ca nu i-a fost de prea mare folos. Singurul lucru bun pe care l-a facut a fost recunoasterea ofiterilor acoperiti din presa. In rest, si-a incheiat mandatul in aceeasi maniera in care a functionat pe tot parcursul lui – slugarnic, redus si beat manga.

(…) Cred ca a venit momentul sa va spun ce am facut cu adevarat.

Pana in 1989, am facut contrabanda cu argint industrial. Dupa 1989 si pana in 1991, folosindu-mi vechile contacte, am fost unul dintre cei mai importanti contrabandisti ai partii acesteia din Europa. Cu banii obtinuti, am deschis un sir de cateva sute de magazine si baruri in toata zona Moldovei. Introducerea T.V.A. m-a facut sa lichidez toate afacerile comerciale si sa creez o piata vag reglementata – piata certificatelor de proprietate. In acest timp, am ajuns proprietarul de facto a circa 6% din economia romaneasca. Impreuna cu alti doi amici, am fost printre primii din grupul membrilor fondatori ai Bursei de Valori Bucuresti.

In scurt timp, firma pe care o infiintasem a ajuns un colos pe piata financiar-bancara, cu peste 700 de filiale, doua banci, doua companii de asigurari, o firma de leasing, o firma de consultanta financiara si peste 8000 de angajati.

La inceputul anilor 2000, detineam inca alte cateva sute de firme in alte zone de activitate decat cea financiar-bancara, cu alti 2000 de salariati.

In anul 1996, am contribuit major la aparitia unei noi meserii in Romania. Prin eforturi proprii, am scolarizat peste 3000 de brokeri in programe de pregatire de cate 3 luni.

In anul 1997, prin „Premiul de excelenta in cultura – Eugenia Vintu”, timp de 3 ani consecutiv, readuc in atentia societatii cultura romana, omagiind pe unii dintre cei mai mari oameni de stiinta si arta contemporani. Tot in aceeasi perioada, trimit lunar tuturor scolilor din mediul rural (peste 5000) toata literatura nationala si revistele cele mai importante.

In anul 2000, sentimentele mele anti-americane duc la prabusirea acestui imperiu, prin asocierea mea la cel mai mare scandal financiar al acelui moment – caderea F.N.I. Faptul ca vandusem fondul cu 3 ani inainte de a se prabusi nu a mai contat – coloana a V-a americana din presa romana a facut un asemenea taraboi incat mi-a fost imposibil sa contracarez.

Incepand cu 2004, am construit cel mai important grup de presa din Romania. Gratie trustului „Realitatea-Catavencu”, presa din Romania s-a modernizat. Pentru prima data, un trust media a enuntat un set de valori moderne, folosindu-i pe cei mai valorosi jurnalisti ai momentului, peste 3000. Toate televiziunile de stiri care au aparut dupa aceea nu au fost altceva decat niste copii amarate si vulgare ale Realitatii TV.

In anul 2009, ii retrag sprijinul lui Basescu si decid sa-l sprijin pe Geoana. A fost momentul in care Basescu si mai vechii mei „prieteni” americani decid sa confiste „Realitatea”. Dupa ce ajunge din nou presedinte, Basescu il pune pe Maior sa se ocupe de realizarea acestui proiect. Prin intermediul lui Ghita, ei reusesc sa fure cu acte false sediul si echipamentele acestei televiziuni. In ciuda reclamatiilor facute si probelor depuse, parchetul general nu interprinde nimic. Mai mult chiar, in urma unei operatiuni S.R.I., sunt arestat.

Dispretul si neincrederea mea pentru Maior, Coldea, procurorii si judecatorii care au participat la aceasta ticalosie au fost facute publice la acea data.

Urmare a acelui fapt, au inceput sa curga dosarele la parchet si condamnarile in instante. Odata cu trecerea timpului, acest dispret s-a accentuat. Lipsa oricarui control si a oricaror urmari a generat in aceasta zona niste monstruozitati care distrug destine si care calca in picioare ambele forme de logica. Magistratii onesti au ajuns niste ciudatenii printre colegii lor de breasla”, punctează Sorin Ovidiu Vântu pe blogul personal.

 

foto: dezbaterea.ro