Skip to content
Politică

SOV îl trage de mânecă pe Tudorel Toader: De ce sunt ținut ilegal în pușcărie?

Afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu Sorin Ovidiu Vîntu a trimis, din pușcărie, o scrisoare deschisă către Ministrul Justiției, Tudorel Toader, și către CSM, în care susține că este victima unor abuzuri ale sistemului judiciar.

Domnilor și doamnelor, de 4 luni sunt ținut, împotriva voinței și a drepturilor mele, captiv în stabilimentele de detenție ale minunatei mele patrii. Instanțele judecătorești refuză sa-mi facă contopirea la care am dreptul în lipsa motivării din dosarul FNI, motivare care nu a fost redactată de aproape 8 luni de la pronunțarea sentinței. De asemenea, considerând sentința abuzivă și injustă, am cerut rejudecarea dosarului de către un complet de judecată care sa judece faptele, nu persoana. Urmare a nerespectării unui termen rezonabil si util pt acea motivare,nici această rejudecare nu este posibilă”, susține Vîntu în scrisoare.

Mai mult, acesta a acuzat că a fost supus abuzurilor vreme de opt ani: ”Domnilor și doamnelor, cred că a venit timpul ca abuzurile la care am fost supus timp de 8 ani de către sistemul judiciar românesc să înceteze. Acest tip de abuz nu se poate cuantifica in bani, el se cuantifică în ani și ar fi de-a dreptul ciudat sa-i puneți un prag pentru a-l putea califica”.

”De la începutul acestui an, din ce in ce mai multe personaje au ieșit în spatiul public și au făcut cunoscute motivele reale pentru care am fost arestat și condamnat: preluarea prin furt a grupului de presă „Realitatea . De la autodenunțul făcut de Ghiță, unde a recunoscut și a adus dovezi care atestă faptul că mi s-a fabricat unul dintre dosare, la declarațiile lui Dan Andronic și ale colonelului Dragomir, se vede clar că singura mea vină a fost aceea de a deține un trust de presa incomod.

Ok, jaful a avut succes, reprezentanți ai sistemului de justiție si-au făcut datoria sprijinindu-i pe Ghiță, Gușă, Păcuraru, să-mi fure trustul de presă și să-l păstreze. De ce sunt ținut ilegal în pușcărie?”, a precizat Sorin Ovidiu Vîntu, în scrisoarea trimisă Ministrului Justiției și Consiliului Superior al Magistraturii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *