Skip to content
Politică

De ce insistă Iohannis cu cota unică. Explicația lui Șova

Senatorul PSD Dan Șova afirmă că Klaus Iohannis, candidatul ACL, insistă să discute despre cota unică de impozitare deoarece este singurul impozit care nu a fost mărit în perioada când Vasile Blaga, Cătălin Predoiu și Gheorghe Ialomițianu de la PDL erau miniștri, când de fapt ceea ce ar trebui cu adevărat dezbătut este TVA.

Întreaga discuție este extrem de populistă, deoarece nimeni din acest guvern nu a vorbit vreodată despre majorarea cotei unice. De asemenea, se încearcă crearea unei diversiuni care să distragă atenția românilor de la ceea ce merită cu adevărat dezbătut: TVA. TVA este mult mai prezentă în viața românilor, o vedem de fiecare dată pe bonul de la cumpărături. Iohannis nu dorește să vorbească despre TVA pentru că el este cel care în 2010 spunea că o majorare a taxei cu 2-3 puncte procentuale ar fi fost acceptabilă, la fel cum spunea că se așteaptă de la actualii săi colegi să majoreze cota unică. De asemenea, finanțistul lui Iohannis, fostul ministru Ialomițianu, era foarte indignat pe parlamentarii care au votat o lege pentru reducera TVA la alimente în 2011 și spunea că reducerea TVA nu este un lucru bun’‘, spune Dan Șova, într-o declarație de presă remisă duminică agerpres.

Totodată, senatorul PSD subliniază că atât timp cât la guvern va fi un prim-ministru susținut de actuala majoritate parlamentară, cota unică va rămâne 16%.

Cât despre TVA, actualul guvern a redus-o deja la pâine, iar din 2015 există spațiul bugetar pentru a fi redusă și la carne, legume și fructe. Iohannis nu poate vorbi despre reducerea vreunei taxe, ci doar despre cum oamenii săi au crescut TVA, de aceea dorește să distragă atenția de la ceea ce contează cu adevărat„, concluzionează Dan Șova.

Domnul Victor Ponta este un pericol pentru economia românească (…) Există pericolul să avem o abordare care nu ne satisface în privința cotei unice, există pericolul renunțării la cota unică și revenire la impozitare progresivă, lucru care ar fi o eroare mare„, a afirmat Iohannis joi, într-o conferință de presă la Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *