Skip to content
Economie Societate

Soviani: Finanțele publice sunt pe mâna nimănui. Iar ,,nimănui’’ vrea să candideze la Cotroceni. Al cui este ,,nimănui’’?

psnews.ro

Analistul economic Radu Soviani, într-o declarație exclusivă pentru PSnesws.ro, atrage atenția că „în plin derapaj al finanțelor publice, cu deficit bugetar prognozabil mai mare cu 2 miliarde de Euro față de estimări, cu împrumuturi din ce în ce mai mari și la dobânzi din ce în ce mai mari față de restul Uniunii Europene, cu cea mai mare inflație la nivel european, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a găsit o rezolvare: să fugă la Cotroceni.

”După ce a contribuit la harcea-parcea finanțelor publice, Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice, panicat, speră ca pe 23 iulie 2019 să fie anunțat drept candidatul ,,stângii’’ la Cotroceni. Surse de presă arată că domnul Teodorovici, cel care și l-a dorit pe Ionuț Mișa șef la ANAF și a cărui unică contribuție pasageră a fost impozitarea bacșișurilor (retrasă aproape imediat după legiferare’’ chiar și-ar fi înregistrat un slogan ,,Insist pentru România’’.

Nu va trece mult timp până când se va devoala că atât prognozele de creștere economică din mandatul de ministru al finanțelor au fost falsificate, pe cale de consecință fiind falsificat și deficitul bugetar. Pentru a se feri de legea răspunderii ministeriale, domnul Teodorovici se gândește să caute la Cotroceni imunitatea pe care găsit-o Iohannis, în cazul caselor furate pe baza unui testament falsificat. Înclin să cred că doar dintr-un accident Teodorovici poate ajunge candidatul PSD la prezidențiale, Teodorovici fiind în opinia mea un fel de Gabriela Firea în pantaloni, mai manevrabil și ductil” susține Radu Soviani.

Totodată, analistul este de părere că „dacă Teodorovici va ajunge să fie candidatul PSD, din accident, același Teodorovici căruia i s-a înmânat, în numele ,,interesului național’’, o diplomă de școală SRI fără să fi trecut pe acolo, în opinia mea nu poate să reprezinte decât un nou argument pentru restaurația paiațelor fostei Securități și să întregească un tablou sumbru”.

„Pentru a își maximiza șansele de a deveni cel mai slab candidat vreodată al PSD la funcția de Președinte, Teodorovici a făcut pace cu toate grupusculele care au legătură, în vreun fel sau altul, cu fosta securitate. S-a subordonat ,,oamenilor serioși’’ care l-au împins pe Isărescu spre un un mandat, a tăcut în cazul clientului fostului turnător al Securității – Gheorghe Mușat – respectiv l-a lăsat pe Iohannis să asiste la prescrierea sumelor încasate prin fraudă la lege, a mers chiar până acolo încât în martie 2019, ca ministru al finanțelor publice al României (țară care deținea Președinția Consiliului UE) a încercat să blocheze extinderea listei paradisurilor fiscale aflate pe lista neagră a Uniunii Europene cu Emiratele Arabe Unite.

Dacă Teodorovici va ajunge să fie candidatul PSD, din accident, același Teodorovici căruia i s-a înmânat, în numele ,,interesului național’’, o diplomă de școală SRI fără să fi trecut pe acolo, în opinia mea nu poate să reprezinte decât un nou argument pentru restaurația paiațelor fostei Securități și să întregească un tablou sumbru: la 30 de ani de la revoluție, România nu are decât un candidat care ,,să se bată’’ pentru poziția unei insituții cheie a statului român – BNR – și acela un fost sicofant al Securității, România nu are decât un candidat pentru șefia altei instituții cheie – ICCJ – și aceea o judecătoare care a lucrat la casa de avocatură a fostului turnător al Securității – Gheorghe Mușat pe prioada cât a fost suspendată din magistratură pentru că ar fi avertizat o colegă de la ICCJ că este interceptată de DNA (acuzație pe care DNA s-a împiedicat să o probeze iar judecătoarea a fost achitată și a fost numită deja ca șefă a Contenciosului Administrativ al ICCJ de clientul civil – Klaus Iohannis al fostului turnător al Securității Gheorghe Mușat), iar PSD, care a lăsat finanțele publice pe mâna nimănui, se pregătește să îi facă un exit acestui nimănui. Un nimănui care nu este însă ,,al nimănui’’, a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *