Skip to content
Politică

Soviani: ”Singura experiență a lui Bădălău în zona energiei este cea de consumator” EXCLUSIV

www.stirigiurgiu.ro

Niculae Bădălău este numele care a ieșit luni din urna Comitetului Executiv al PSD, pentru a ocupa portofoliul de la ministerul Economiei, în urma ultimei remanieri guvernamentale. În afară de senator și deputat, Bădălău a mai ocupat funcția de prefect al județului Giurgiu, înainte de a deveni conducătorul unuia dintre cele mai importante ministere.

Nu îl recomandă nimic pe Niculae Bădălău să ocupe portofoliul de la Economie și nu va fi cu nimic un ministru mai bun decât predecesorul său, Dănuț Andrușcă. Este doar o altă numire politică, dar pot spune chiar mai mult decît atât, e o numire politică nefericită”, a declarat analistul economic Radu Soviani, pentru PSNews.

Bădălău nu are nici studiile, nici experiența pentru a conduce un minister atât de important, precum cel al Economiei, care deține în portofoliu companii atât de valoroase precum cele din energie, cum ar fi Transgaz, dar si din industria de apărare sau Minvest Roșia Montană”, spune Soviani.

Singura experiență a lui Bădălău în zona energiei este cea de consumator, ca toți oamenii care au un bec electric în casă. Cât privește studiile, oricât ar încerca să se vopsească într-un multispecialist, Niculae Bădălău nu poate ridica pretenții să se ocupe de industria de apărare a țării, doar cu niște cursuri scurte efectuate la Colegiul Național de Apărare”, a completat analistul economic.

Mai mult decât atât, numirea lui Niculae Bădălău în fruntea ministerului Economiei se poate dovedi a fi ”de foarte rău augur pentru economia țării, în condițiile în care nu pot exclude deloc posibilitatea ca noul ministru să fie părtaș din manevrele legate de prăduirea patrimoniului național , prin înființarea așa-ziselor fonduri suverane de investiții”, care vor îngloba active foarte valoroase tocmai din portofoliul condus de baronul de Giurgiu, este de părere Radu Soviani.

Întrebat de PSNews cum comentează numirea lui Bădălău, Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, în prezent purtător de cuvânt al ALDE, partid ce formează coaliția de guvernare alături de PSD, a spus: ”nu eu l-am propus pe Bădălău, întrebați pe cine l-a propus”.

Premierul Viorica Dăncilă comentat ieri numirea lui Nicolae Bădălău declarând că la ministerul Economiei ”era nevoie de o persoană cu autoritate, pentru a accelera activitatea în acest domeniu deosebit de important”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *