Skip to content
Externe

Şpagă de 10.000 de dolari oferită de bărbaţi ucraineni pentru a trece ilegal frontiera R. Moldova

politia de frontiera a republicii moldova

Patru grupări criminale din R. Moldova, specializate în facilitarea migraţiei ilegale, au fost deconspirate de către poliţiştii de frontieră. Membrii grupării pretindeau de la 1.500 până la 10.000 de dolari pentru fiecare persoană transportată ilegal din Ucraina în Moldova. Acţiunile ilegale au fost documentate pe parcursul lunilor februarie şi martie ale anului curent.

S-a stabilit că cele patru grupări îşi desfăşurau activităţile criminale în regiunea localităţilor Vulcăneşti, Taraclia şi Ceadîr – Lunga.

Persoanele vizate în cercetări sunt cetăţeni moldoveni. Aceştia au organizat intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin traversarea ilegală a frontierei de stat, a mai multor bărbaţi cu vârste cuprise între 20 şi 30 de ani. Toţi fiind legitimaţi ca cetăţeni ai Ucrainei. De la aceştia, moldovenii ar fi pretins şi primit sume băneşti care ajungeau până la 10.000 de dolari pentru o persoană.

În privinţa a patru bănuiţi a fost aplicată măsura de arest preventiv. Totodată, au fost indisponibilizate patru autovehicule care erau utilizate în transportarea ucrainenilor, scrie adevarul.ro.

Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanţelor  şi identificării tuturor persoanelor implicate în acţiunile ilegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *