Spania a trimis 8 F-18 și 150 aviatori în România pentru sprijin aerian împotriva atacurilor Rusiei

Avion F-18
Sursa foto: Pixabay

Spania a trimis opt F-18 și 150 aviatori în România pentru sprijin aerian împotriva atacurilor Rusiei. Echipa spaniolă va fi staționată la baza militară Mihail Kogălniceanu, lângă Marea Neagră, până în decembrie.

Spania a trimis opt F-18 și 150 aviatori în România pentru sprijin aerian împotriva atacurilor Rusiei. Opt avioane de luptă spaniole Raznic F-18 și 150 de aviatori ai Forțelor Aeriene au demarat o nouă misiune în România în cadrul Poliției Aeriene NATO. Misiunea lor principală este de a proteja și monitoriza spațiului aerian aliat pe Flancul estic.

Spania a trimis 8 F-18 și 150 aviatori în România pentru sprijin aerian împotriva atacurilor Rusiei

Avioanele F-18 au reușit deja primul zbor de testare, arătându-și capacitatea și eficiența de a face față sarcinilor operaționale, potrivit Statului Major al Apărării [EMAD]. După acest zbor de succes, unitatea a fost certificată pentru a-și începe misiunea sub controlul operațional al Comandamentului Operațiuni [MOPS]. Testul aerian a început cu o pregătire rapidă de decolare de 15 minute pentru un zbor a două dintre avioanele F-18 dislocate pe pământul românesc, potrivit bulgarianmilitary.com. Apoi, ca răspuns la o alertă, ambele aeronave au decolat în intervalul de timp necesar pentru a intercepta un Alenia C-27J Spartan, care a simulat o situație critică.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: