Skip to content
Politică

Spania ia atitudine: a anulat declarația de independență a Cataloniei

keloland.com

Tribunalul Constituțional al Spaniei a anulat marți declarația de independență a Cataloniei votată vineri de parlamentul regional catalan.

Anularea declarației de independență survine în urma cererii formulate de guvernul de la Madrid, relatează agențiile internaționale de presă potrivit Agerpres.ro

În urma declarării unilaterale a independenței prin votul de vineri din parlamentul catalan, executivul spaniol a suspendat autonomia acestei regiuni și a preluat controlul direct asupra ei, urmând ca pe 21 decembrie să se desfășoare alegeri parlamentare anticipate în Catalonia.

Totodată, procurorul general al Spaniei a anunțat luni că a cerut inculparea pentru nesupunere, răzvrătire și delapidare de fonduri a membrilor fostului executiv catalan condus Carles Puigdemont, precum și a membrilor parlamentului catalan care la 27 octombrie a votat declarația unilaterală de independență a Cataloniei.

Dacă vor ajunge în fața instanței și vor fi găsiți vinovați, politicienii catalani riscă până la 30 de ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *