Skip to content
Europa

Spania își deschide granițele fără restricții pentru cei complet vaccinați anti-COVID-19, începând din 7 iunie

newsweek.com

Începând de luni, persoanele care au fost vaccinate anti-COVID-19 vor putea intra în Spania, indiferent din ce parte a lumii călătoresc, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1.

Potrivit oficialităților de la Madrid, printre condițiile de intrare în țară pentru călătorii din afara Uniunii Europene se va număra necesitatea de a fi fost vaccinați cu 14 zile înainte de sosire și de a fi primit ambele doze ale vaccinului pentru a avea o protecție completă – sau doar o singură injecție necesară în cazul Johnson & Johnson.

Ordinul complet urmează să fie publicat în Monitorul Oficial al statului, potrivit aceleiași surse, și va intra în vigoare luni, așa cum fusese anunțat. Textul este în curs de pregătire de către ministerele Sănătății și de Interne, care se ocupă de controalele în domeniul sănătății și de frontierele țării.

O altă chestiune pe care ordinul o va acoperi este exact ce vaccinuri vor fi acceptate. Este probabil ca textul să le includă pe cele aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului și de Organizația Mondială a Sănătății – adică Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-Astrazeneca și Janssen, precum și vaccinurile chinezești Sinopharm și Sinovac-Coronavac.

Redeschiderea parțială a frontierelor spaniole va fi deosebit de importantă pentru călătorii din afara Europei și a Statelor Unite – de exemplu, țările din America Latină, cum ar fi Mexic, Argentina și Columbia, printre altele.

Aceasta va permite efectuarea de zboruri de agrement între piețele unde există deja legături puternice și pentru reunificarea familiilor care nu au putut călători fără un motiv justificat.

De asemenea, măsura va impulsiona redresarea zborurilor pe distanțe lungi, care au fost reduse de când s-a instalat pandemia de coronavirus. Printre acestea se numără legăturile cu o serie de țări asiatice, unde se utilizează vaccinurile chinezești aprobate de OMS menționate anterior – printre care China, Thailanda, Filipine și India, printre altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *