Skip to content
Politică

Spania nu tolerează imigraţia violentă

secundatv.ro

Spania nu va tolera încercările violente ale migranţilor de a intra în ţară, a anunţat guvernul miercuri, ca răspuns la criticile privind întoarcerea de la graniţă a 116 migranţi ilegali din Maroc după ce au forţat gardul de protecţie a unei enclave spaniole din nordul Africii.

Migranţii care au forţat gardul, unii dintre ei folosind o substanţă care i-a lăsat cu arsuri pe unii ofiţeri vamali, au fost retrimişi în Maroc în următoarea zi.

„Spania şi Maroc au dorit să transmită un mesaj clar către organizaţiile de trafic de persoane. Nu vom permite imigraţia violentă care ne atacă ţara şi forţele de securitate”, a declarat ministrul de Interne spaniol, Fernando Grande-Marlaska în faţa unei comisii parlamentare.

De mai mulţi ani, migranţii africani au încercat să pătrundă în Europa prin căţărarea pe gardul  de la graniţa dintre Maroc şi cele două teritorii spaniole, Ceuta şi Melilla, relatează News.ro.

Politica de imigraţie a guvernului este bazată pe „solidaritate, umanitate şi securitate” iar migranţii reîntorşi în Maroc au beneficiat de asistenţă.

Poliţia a anunţat marţi că a arestat 10 migranţi care au trecut de graniţă în iulie, pe care i-a acuzat că aparţin unei organizaţii criminale şi că au atacat autorităţile statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *