Spania: O nouă manifestaţie împotriva amnistierii separatiştilor catalani

Sursa foto: R. Hegner

Mii de manifestanţi au denunţat din nou duminică, la Madrid, proiectul de aministiere a separatiştilor catalani urmăriţi penal pentru tentativa eşuată de secesiune din 2017, graţie căruia socialistul Pedro Sánchez a obţinut susţinere pentru a guverna Spania încă patru ani, relatează AFP.

„Cer, în numele acestei ţări, ca aceste aberaţii să înceteze”, a spus liderul conservator al Partidului Popular (PP), Alberto Núñez Feijóo, care a organizat manifestaţia, în faţa mulţimii adunate într-un parc din Madrid.

Núñez Feijóo a cerut să se pună capăt contactelor externe dintre socialişti şi partidul catalan pro-independenţă Împreună pentru Catalonia (Junts per Catalunya) al lui Carles Puigdemont, care a fugit în Belgia în 2017 şi a scăpat astfel de justiţia spaniolă.

Aproximativ 8.000 de persoane au luat parte la manifestaţie, potrivit cifrelor prefecturii, în timp ce organizatorii au anunţat 15.000 de persoane.

Manifestaţia a avut loc a doua zi după prima întâlnire în Elveţia între reprezentanţii partidului lui Puigdemont şi socialişti, în legătură cu acordul prin care partidul a susţinut nominalizarea lui Sánchez în schimbul promisiunii de a promova o lege de amnistie.

Reuniunea de sâmbătă din Elveţia s-a încheiat cu anunţul că Francisco Galindo Vélez, un diplomat cu experienţă în negocieri de pace, va acţiona ca mediator pentru a se asigura că acordurile sunt respectate.

Núñez Feijóo l-a atacat pe Sánchez pentru că a acceptat această mediere cerută de separatişti.

Conservatorii au criticat, de asemenea, ceea ce au considerat a fi secretul care a înconjurat contactele dintre partidele pro-independenţă şi socialist.

„Se negociază un referendum privind independenţa?”, a întrebat Juanma Moreno, preşedintele regiunii sudice a Andaluziei şi o figură proeminentă a PP.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: