Skip to content
Societate Sport

Spania – România, 5-0. „Tricolorii”, îngenuncheați. Patru goluri într-o repriză, după 57 de ani

Digi 24

Echipa națională a României a fost umilită, luni, de selecționata Spaniei în ultimul său meci din grupa F din campania de calificare la Campionatul European din 2020, disputat pe stadionul „Wanda Metropolitano”. A fost 5-0 pentru gazde, cu 4-0 la pauză. De 57 de ani România nu a mai fost condusă la pauză la un asemenea scor, potrivit Digi 24.

Jucătorii români nu au mai pierdut un meci cu 5-0 de la partida cu Serbia din martie 2010. Putea fi și mai rău. Pe Wanda Metropolitano, spaniolii au mai avut un gol anulat pentru un fault în atac şi două bare. A fost un meci dominat copios de spanioli, în care românii au fost șterși și abia au avut câteva ocazii să se apropie de poarta adversarilor. Asta cu toate că în tribune au fost câteva mii de români, care s-au auzit, când și când, încurajându-i cu însuflețire.

Jucătorii români rataseră calificarea din preliminarii încă de la etapa trecută, când au pierdut acasă, scor 0-2, cu Suedia.

Anunțul lui Cosmin Contra

Selecţionerul Cosmin Contra a lăsat să se înţeleagă că va părăsi conducerea tehnică a echipei naţionale a României, după înfrângerea cu Spania. „Decizia a fost luată înainte de meci, dar vi se va comunica când se decide că se poate comunica. O să o aflaţi”, a spus Cosmin Contra.

Federația Română de Fotbal are mai multe variante de înlocuire a lui Cosmin Contra. Pe lângă Dan Petrescu, Gică Hagi și Mircea Lucescu, Mirel Rădoi, antrenorul „tricolorilor mici”, este o propunere viabilă pentru a veni la națională pentru barajul din Liga Națiunilor.

Ultima șansă pentru România

Totuși, mai există o speranță: naționala are încă o șansă să se califice la EURO 2020 dacă, în martie, va câştiga play-off-ul din Liga Naţiunilor.

Tragerea la sorţi a play-off-ului pentru Liga Naţiunilor va avea loc, vineri, de la ora 13.00, la Nyon. România va juca semifinala, în deplasare, împotriva Islandei sau Scoţiei.

Dacă tricolorii joacă semifinala cu Scoţia, finala o va disputa cu câştigătoarea dintre Norvegia și Serbia.

Dacă România va juca semifinala cu Islanda, adversara din finală va fi stabilită dintre mai multe echipe.

Clasamentul final al Grupei F

Spania – 26 de puncte

Suedia – 21 de puncte

Norvegia – 17 puncte

România – 14 puncte

Insulele Feroe – 3 puncte

Malta – 3 puncteP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *