Skip to content
Europa

Spania și Franța au trecut de 1 milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus

Inquam Photos / Octav Ganea

Pandemia de coronavirus continuă să crească accelerat în Europa, Spania și Franța devenind primele țări de pe Bătrânul Continent care depășesc pragul de un milion de cazuri, potrivit centralizării Johns Hopkins. Multe alte națiuni europene anunță bilanțuri record de infecții noi sau de decese, autoritățile recurgând la noi măsuri de restricție sau anunțând că va fi nevoie de ele dacă trendul se păstrează.

Cehia raportează cel mai mare bilanț zilnic de până acum: 14.968 cazuri noi și 120 de decese Covid-19, informează hotnews.ro.

Autoritatea de sănătate publică din Brazilia, ANVISA, a anunţat miercuri că un voluntar într-un test clinic al vaccinului pentru Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca şi de Universitatea Oxford a murit, dar a precizat că testul va continua.

Spania a devenit oficial miercuri primul stat membru UE care atinge pragul de un milion de cazuri de coronavirus, în contextul în care restricţiile se înmulţesc în ţară pentru a limita amploarea celui de al doilea val al epidemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *