Skip to content
Europa

Spania va livra Ucrainei 200 de tone de echipamente militare

photo.unian.info

Spania a trimis un nou lot de 200 de tone de echipament militar în Ucraina, inclusiv vehicule grele de transport şi muniţie, a declarat premierul Pedro Sanchez, în timpul unei vizite la Kiev, alături de omologul său danez, Mette Frederiksen.

Vorbind în cadrul unei conferinţe de presă comună cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski şi premierul danez, Mette Frederiksen, Sanchez a spus: ”Acesta este cel mai mare transport efectuat până acum, care valorează mai mult decât dublul a ce am trimis până în prezent”, a declarat premierul spaniol Pedro Sanchez în cadrul unei conferinţe de presă comună cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski şi premierul danez, Mette Frederiksen.

O navă a marinei spaniole încărcată cu echipament a plecat joi dintr-un port spaniol cu destinaţia Polonia, de unde marfa va fi transportată în Ucraina, a mai spus el. ”Nava transportă 30 de camioane, mai multe vehicule speciale de transport greu şi 10 vehicule mici încărcate cu echipament militar care vor fi transferate în Ucraina”, a mai subliniat oficialul spaniol, după cum relatează The Guardian, potrivit News.ro.

Sanchez a mai precizat că Spania va cere, de asemenea, Curţii Penale Internaţionale să investigheze presupusele crime de război comise de Rusia în Ucraina şi că intenţionează să trimită anchetatori pentru crime de război.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, omologul său danez, Mette Frederiksen, a declarat că Danemarca va suplimenta contribuţia de armament furnizat Ucrainei cu 600 de milioane de coroane daneze (67 de milioane de lire sterline).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *