Skip to content
Societate

Spătaru, întrebat ce va fi când nu se va mai aplica legea care interzice vânzarea acţiunilor deţinute de stat la companiile naţionale: În niciun caz companiile din subordinea Ministerului Economiei nu vor fi tranzacţionate sau nu vor fi vândute

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Economiei, Florin Spătaru a declarat că nicio companie din subordinea Ministerului nu vor fi vândute sau tranzacţionate, după 15 august când nu va mai fi aplicată interzicerea vânzării de acţiuni pe care statul le deţine la companii şi societăţi naţionale.

„Nu se va întâmpla nimic. Cel puţin companiile din portofoliul Ministerului Economiei nu vor fi vândute. Ca să fim foarte clari, nu vom face niciun demers în vânzarea activelor sau vânzarea acţiunilor companiilor de stat. Şi aici vorbesc în numele Ministerului Economiei şi în numele celor 37 de companii pe care le am în subordine. Cred că este un demers normal de a îţi păstra această infrastructură critică, şi aici vorbim de companii, pentru a putea asigura sustenabilitatea economiei şi dezvoltării economice. În niciun caz companiile din subordinea Ministerului Economiei nu vor fi tranzacţionate sau nu vor fi vândute”, a afirmat Florin Spătaru, întrebat joi la Antena 3 ce se va întâmpla după 15 august când nu va mai fi aplicată legea 173/2020 privind interzicerea vânzării de acţiuni pe care statul le deţine la companii şi societăţi naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *