Specialişti de la Apele Române se află în judeţul Galaţi pentru a soluţiona problemele cauzate de ploile torenţiale

Sursa foto: Apele Române

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că specialişti de la Apele Române se află în judeţul Galaţi pentru a găsi „cele mai bune soluţii” pe termen scurt în vederea limitării efectelor ploilor abundente. Ciolacu afirmă că pentru zona afectată există un proiect care se află în stadiul de 70%. „Va fi o perioadă în care se vor da ajutoare, va fi o emoţie, tensiune în zonă, dar eu sper, împreună cu autorităţile locale, cu administraţia centrală să ne coordonăm foarte bine, cum am făcut-o şi în aceste 36 de ore, astfel încât cei afectaţi să depăşească cât mai repede”, spune prim-ministrul.

„Nu au mai fost pierderi de vieţi omeneşti. Lucrurile în ceea ce priveşte lupta cu apele au fost sub control. Domnul ministru al Mediului a venit cu întreaga echipă de specialişti de la Apele Române, echipă de specialişti care va rămâne împreună cu prefectura, cu preşedintele Consiliului Judeţean, să găsim cele mai bune soluţii într-un termen foarte scurt. Poate apelăm  şi la Universitatea de Construcţii ca totuşi să nu se mai… e a treia oară când se întâmplă în zonă, exista un proiect înainte, cu un baraj, vedem în ce stadiu este, era într-un stadiu de lucru aproape 70% finalizat”, a declarat duminică, în judeţul Galaţi, şeful Guvernului

Ciolacu spune că prioritatea momentului e refacerea infrastructurii, arătându-se convins că autorităţile locale vor acţiona rapid.

Premierul a mulţumit lui Nicolae Ciucă, autorităţilor locale. Premierul remarcă „solidaritatea din partea Guvernului, a politicienilor, la un moment complicat”.

„Este o perioadă foarte încărcată, va trebui făcută curăţenie, pe urmă intervenit în gospodăriile oamenilor, toate lucrurile trebuie să meargă paralel. Dar să ştiţi că – şi cu venirea domnului preşedinte şi îi mulţumesc, e, până la urmă, cred că o normalitate această atitudine pe care să o avem în astfel de cazuri, faţă de români, în primul rând şi ce aflaţi la nevoie. Eu cred că am intervenit în timp rapid”, a adăugat Ciolacu. (…) Va fi o perioadă în care se vor da ajutoare, va fi o emoţie,  tensiune în zonă, dar eu sper, împreună cu autorităţile locale, cu administraţia centrală să ne coordonăm foarte bine, cum am făcut-o şi în aceste 36 de ore, astfel încât cei afectaţi să depăşească cât mai repede”, a mai declarat prim-ministrul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: