Skip to content
Sănătate

Specialiştii au aflat ordinea în care apar simptomele COVID-19. Când trebuie să apelezi la medic

Twitter

Cercetătorii USC consideră că ordinea probabilă în care apar simptomele COVID-19 este următoarea: febră, tuse și dureri musculare, apoi greață și/sau vărsături, apoi diaree. Cunoașterea ordinii simptomelor COVID-19 poate ajuta pacienții să solicite imediat îngrijiri sau să decidă imediat să se autoizoleze, spun oamenii de știință, scrie site-ul news.usc.edu. De asemenea, i-ar putea ajuta pe medici să excludă alte boli sau să planifice modul de tratare a pacienților.

Descoperirile științifice au fost publicate în revista Frontiers in Public Health. „Această ordine este deosebit de importantă atunci când simptomele unei gripe s-ar putea suprapune cu cele ale infecțiilor cu COVID-19„, a declarat Peter Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală și inginerie aerospațială și mecanică la USC Dornsife College.

Autorii studiului au realizat această listă a primelor simptome analizând rata de incidență a simptomelor în peste 55.000 de cazuri de coronavirus confirmate în China, toate datele fiind colectate în perioada 16-24 februarie de Organizația Mondială a Sănătății, potrivit sanatatea.tv. De asemenea, au studiat un set de date de la aproape 1.100 de cazuri colectate în perioada 11 decembrie – 29 ianuarie, de către grupul de experți în domeniul tratamentului medical din China prin intermediul Comisiei Naționale de Sănătate din China.

Pentru a compara ordinea simptomelor în COVID-19 și gripă, cercetătorii au examinat datele din 2.470 de cazuri din America de Nord, Europa și emisfera sudică, care au fost raportate autorităților medicale din 1994 până în 1998. „Ordinea simptomelor contează. Știind că fiecare boală progresează diferit înseamnă că medicii pot identifica mai repede dacă cineva are COVID-19 sau o altă boală, ceea ce îi poate ajuta să ia decizii de tratament mai bune”, a spus un alt cercetător.

Potrivit cercetărilor actuale, nu se cunoaşte dacă persoanele vindecate de COVID-19 au căpătat imunitate, cu toate că mulţi specialişti susţin ideea imunizării colective.

1 comentariu la “Specialiştii au aflat ordinea în care apar simptomele COVID-19. Când trebuie să apelezi la medic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *