Specialiștii francezi dau alarma cu privire la produsele din soia. Lista interdicțiilor

Sursa foto: Pixabay

Agenția Națională de Securitate Sanitară a Alimentației, Mediului și Muncii (ANSES) din Franța a emis un aviz prin care recomandă ca alimentele pe bază de soia să nu fie servite în cantinele școlare și în alte colectivități, precum grădinițele, școlile, liceele, cantinele firmelor, cămine de bătrâni sau spitale. Motivul este conținutul ridicat de izoflavone din soia, care pot avea efecte dăunătoare, a precizat Aymeric Dopter, șeful unității de evaluare a riscurilor nutriționale de la ANSES, preluat luni de Le Monde.

Alimentele pe bază de soia, deserturi, iaurturi, lapte, fripturi vegetale, tofu și mai ales biscuiții-aperitiv, conțin prea multe izoflavone, substanțe cu efecte potențial dăunătoare pentru sănătate, a atras atenția Agenția Națională de Securitate Sanitară a Alimentației, Mediului și Muncii, care recomandă ca aceste produse să nu se servească în cantinele școlare și instituțiile de colectivitate.

Cu ce poate fi înlocuită soia

Agenția de sănătate publică franceză a făcut apel la industria alimentară să reducă conținutul acestor substanțe vegetale, care se găsesc în boabele de soia și au o structură similară estrogenului, hormonul feminin, pentru că pot avea efecte dăunătoare asupra sănătății, afectând funcționarea hormonală normală și sistemul reproductiv, potrivit sursei citate. Pentru a reduce riscurile, ANSES a recomandat diversificarea alimentelor de origine vegetală, având în vedere că alte leguminoase, cum ar fi fasolea, lintea sau mazărea, conțin mult mai puține izoflavone decât soia.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: