Skip to content
Politică

Speranță pentru elevii dintr-un sat: o familie a pus la dispoziție o pensiune

www.micul-lord.ro

Există speranță pentru ca elevii dintr-un sat să înceapă decent anul școlar: o familie și-a pus la dispoziție propria pensiune.

Cu doar două zile înainte de începerea școlii, în România, există o comună în care școlarii nu vor putea asculta clopoțelul, transmite B1.ro.

Este vorba despre copiii care învață în școala din satul Piatra Fântânele (comuna Tiha Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud). Ei vor merge în prima zi de școală la pensiune. Acolo se vor ține cursurile, cel puțin în următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că școala este în proces de modnizare. Din cauza unor avize care nu au putut fi obținute la timp, elevii vor merge să studieze în pensiune, grație familiei mărinimoase care a pus imobilul la dispoziție.

„Se lucrează la modernizarea acestei şcoli. Nu au existat grupuri sociale, nu a existat încălzire centrală şi le facem acum. De asemenea, se lucrează la reabilitarea faţadei, izolarea sălilor de clasă şi la acoperiş. Montăm geamuri termopane şi uşi noi. Lucrările nu vor fi gata până în 11 septembrie, însă am găsit o altă soluţie pentru ca elevii să înceapa şcoala. Lucrările se vor finaliza ceva mai târziu deoarece au fost o serie de întârzieri din cauza avizelor pe care trebuia să le obţinem. Am început lucrările doar în 21 august şi din acest motiv nu vor fi gata la timp. Se lucrează insistent, dar lucrările sunt numeroase şi noi sperăm ca în două săptămâni să se finalizeze”, a declarat viceprimarul comunei Tiha Bârgăului, Grigore Hangan (PSD).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *