Skip to content
" "
Sănătate Sport

Speranţe de vindecare pentru cei care au suferit un accident vascular cerebral

Doc.ro

Un biogel testat în prezent pe șoareci de laborator aduce noi speranţe în cazul pacienţilor care au suferit accidente vasculare cerebrale (AVC). Conform cercetătorilor, publicate de newsroom.ucla.edu gelul a ajutat la refacerea creierului afectat prin regenerarea neuronilor și a vaselor de sânge în zonele cicatrizate ale organului.

Spre deosebire de celelalte organe din corp, creierul nu se poate repara singur, nu poate stabili noi conexiuni și nu poate genera țesut proaspăt. Țesutul afectat de atacul cerebral este absorbit de organism lăsând în urmă cavități lipsite de vase de sânge și neuroni.

" "
" "

Biogelul propus de Universitatea de Medicină din California este injectat în zona distrusă a creierului și are tendința de imita țesutul cerebral și de a alcătui un schelet pentru viitorul țesut sănătos. Noul produs conține celule care stimulează regenerarea vaselor de sânge și reduce inflamațiile apărute după AVC. În final, biogelul va fi înghițit de organism lăsând în urmă un țesut proaspăt.

În laborator, creierii șoarecilor care au suferit un AVC și au fost tratați cu biogelul experimental, au prezentat primele semne de vindecare după aproximativ 16 săptămâni. O nouă rețea neuronală și o evidentă îmbunătățire a sistemului locomotor au dat speranțe cercetătorilor americani chiar dacă aceștia recunosc că nu stăpânesc încă mecanismul procesului de vindecare.


" "
" "

1 comentariu la “Speranţe de vindecare pentru cei care au suferit un accident vascular cerebral

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *