Skip to content
Politică

Speranțe pentru afacerile românești din Asia. Daraban, întâlnire cu ambasadorul Thailandei

ccir.ro
" "

Există speranțe pentru afacerile românești din Asia. Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a avut o întâlnire cu ambasadorul Thailandei la București.

Daraban a primit luni, la sediul CCIR Business Center, vizita de lucru a Excelenței Sale Komgrit Varakamin, Ambasadorul Regatului Thailanda în România. În cadrul întrevederii, au fost dezbătute relațiile economice dintre cele două țări și posibilitățile de dezvoltare a schimburilor economice, potrivit unui comunicat publicat marți pe site-ul Camerei de Comerț.

" "
" "

Mihai Daraban a remarcat o creștere a volumului schimburilor comerciale dintre România și Regatul Thailanda, în cursul anului 2016 totalizând 181 mil. Euro, respectiv 84 mil. euro pentru primele 5 luni ale acestui an.

Președintele CCIR a adăugat că România poate fi o poartă de acces pe piața Europeană atât ca membru al Uniunii, cât și prin infrastructura navală, respectiv portul Constanța și transportul fluvial pe Dunăre, spre vest.

La rândul său, ambasadorul Komgrit Varakamin consideră că există în continuare un potențial de intensificare a schimburilor comerciale, prin diversificarea tipurilor de mărfuri.

Diplomatul a adăugat că o vizită la nivel de conducere a CCIR în Regatul Thailanda, în perioada de desfășurare a Thaifex 2018, poate avea un impact pozitiv asupra relațiilor economice dintre cele două țări.

Ca mijloc de promovare în România, președintele CCIR a recomandat centrul Romexpo pentru târguri și expoziții, în particular târgul Indagra Food, dedicat produselor alimentare, precum și târgul internațional de mobilă și echipamente Bife-Sim. Lazăr Comănescu (consilierul lui Mihai Daraban) a subliniat că CCIR va urmări cu atenție perspectivele și oportunitățile de dezvoltare a comerțului pe relația cu Thailanda.

Totalul schimburilor comerciale bilaterale ajungea în 2016 la 181 milioane Euro, cu o valoare a exporturilor de doar 48,5 milioane Euro, iar cea a importurilor de 132,5 milioane Euro, conform Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Departamentul de Comerţ Exterior şi Relaţii Internaţionale. Conform informaţiilor oferite de ONRC la data de 31 Iulie 2017, Thailanda nu se regăseşte în clasamentul top 50 al ţărilor de rezidenţă a investitorilor cu participare străină la capitalul social, în România existând 8 companii cu capital thailandez, cu un capital total social subscris thailandez de 6,39 milioane Euro, se mai arată în comunicat.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *