Skip to content
Politică

Spionii lui Kovesi, în arest la domiciliu

Weiner Ron si Geclowicz David, cei doi israelieni acuzati ca au incercat sa o intimideze pe Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, vor fi plasati in arest la domiciliu.

Decizia a fost luata joi seara de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti, care au respins solicitarea DIICOT de mentinere a arestului preventiv, potrivit Hotnews.ro

La acest moment nu se stie modul in care vor fi plasti la domiciliu, tinand cont ca nu detin locuinte in Romania, israenienii recurgand la hotel.

Weiner Ron si Geclowicz David au fost retinuti pe 3 aprilie de procurorii DIICOT, ei fiind arestati in aceeasi zi pentru 30 de zile, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti. Ulterior, Curtea de Apel Bucuresti a redus la 20 de zile (3 aprilie – 22 aprilie) perioada arestului preventiv.

In cadrul gruparii astfel constituite, Weiner Ron si Geclowicz David aveau roluri si sarcini precis trasate. Astfel, Weiner Ron raspundea de partea tehnico-informatica a activitatii, detinand cunostintele informatice necesare, ocupandu-se de atacurile de phishing si de compromiterea efectiva a conturilor de email, in timp ce, in prealabil, Geclowicz David era cel care raspundea de contactarea telefonica a persoanelor din familia si anturajul Laurei Kovesi si de obtinerea datelor de contact necesare, mai precis adresele exacte de email, care in continuare formau tinta atacurilor informatice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *