Skip to content
Politică

Spital bucureștean, fără apă caldă trei zile. Nicușor Dan: Trebuie luat taurul de coarne! / EXCLUSIV

hotnews.ro

RADET face mai multe revizii la rețeaua de distribuție, iar pe această listă se găsește și Spitalul Clinic de boli infecțioase „Victor Babeș”. Potrivit RADET, în perioada 06 septembrie 2016, de la ora 00:20, și până pe 08 septembrie 2016, ora 22, spitalul va rămâne fără apă caldă.

Astfel, un spital dintr-o capitală europeană rămâne fără apă caldă timp de trei zile, iar pacienții sunt nevoiți să folosească apa rece pentru a se spăla.

Nicușor Dan a declarat pentru PSnews.ro că această situație „nu e admisibilă” și a prezentat soluția pe care o susțin cei de la USB.

„Face RADET revizii în mai multe zone din București și asta duce la oprirea apei calde și spitalul de care vorbeațu nu  are centrală proprie pentru apa caldă. Practic Depinzând de rețeaua orașului, când are rețeaua orașului apă caldă are și el, când nu are, nu are nici el. Asta nu e admisibil pentru că tot ce înseamnă infecții spitalicești e corelat cu oamenii să poată să se spele și să fie spălați.

Soluția pe care noi am propus-o este o soluție generală pentru sistemul central de încălzire din București. Adică în loc de cele cinci centrale mari și de o rețea foarte mare de distribuție și cu pierderi, practic din rețeaua de distribuție nu se mai poate folosi mare lucru, ar trebui să existe câteva sute de centrale mai mici, de cartier, cu rețea de distribuție mult mai mică și mai eficientă. Eficiența energetică ar fi dublă. Acum, populația plătește 150 de milioane, subvenția 150 de milioane euro. Cu asta tot costul ar fi de 150 de milioane, am elimina subvenția. Când faci o revizie pe o rețea de distribuție mult mai mică o faci în câteva ore, n-o faci în câteva zile”, a spus liderul USB/USR.

De asemenea, Nicușor Dan a mai adăugat că la un moment dat trebuie luată o decizie care să rezolve problemele celor de la RADET.

„Sper să reușim să supraviețuim. Trebuie la un moment dat luat taurul de coarne. Nu putem la nesfârșit să plătim subvenție de 150 de milioane de euro și să pierdem jumătate din energia pe care o producem. Trebuie să refacem toată rețeaua și inclusiv centre de producție. Asta e singura soluție”, a conchis Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *