Skip to content
Sănătate

Spitalele din București, sufocate de pacienții COVID-19. Medic din Capitală: Lucrăm ca pe front

Inquam Photos/Virgil Simonescu

Spitalele din București sunt sufocate de pacienți COVID-19. Medicii spun că lucrează ca pe front, iar bolnavii, dacă le permite starea, stau pe scaune cu buteliile de oxigen lângă ei. Oamenii își împart măștile de oxigen și ajung rând pe rând la concluzia că ar fi trebuit să se vaccineze.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sf. Pantelimon era plină de pacienți în dimineața zilei de joi, notează Digi 24. Medicii nu îi pot refuza, chiar dacă numărul depășește capacitate secției. 60 de pacienți pozitivi ajunseseră la spital.

Medicii spun că lucrează ca pe front

Medicii de la Spitalul Sf. Pantelimon povestesc cu greu condițiile în care sunt nevoiți să muncească. Din ce în ce mai mulți pacienți ajung la spital.

„De aproape două săptămâni, lucrăm ca pe front. Pacienții sunt pe scaune. Cei cărora situația le permite stau pe scaun conectați la prizele de oxigen sau la tuburile de oxigen. Sunt zile în care efectiv intrăm în panică dacă nu primim oxigenul din partea firmei”, a povestit mediul șef al UPU Sf. Pantelimon, Fiorella Mitoiu.

Medicul a povestit că 95% dintre pacienți sunt nevaccinați și în ultimul ceas în își dau seama cât de importantă ar fi putut fi imunizarea.

„Suntem în situația în care pacienții – din păcate, abia acum au înțeles – își dau într-adevăr jos masca de CPAP și ne strigă: Vaccinați-ne! Ce să vaccinam acum? Este mult prea târziu!

Suntem în situația în care efectiv văd cum pacientul își dă jos masca de CPAP și ia decizia să i-o ofere colegei de salon, cianotică complet, pentru că zice: Eu acum mă simt mai bine, că stau de o zi, dați-i-o și ei.

Avem pacient din data de 27 septembrie și astăzi este 7, de atunci stă în UPU, din 29 – intubat”, a mai detaliat medicul, pentru sursa citată mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *