Spitalele din Timişoara se confruntă cu grave probleme financiare

Sursa foto: X

Marile spitale din Timişoara se confruntă cu grave probleme financiare, iar soluţiile se lasă aşteptate.

Marile spitale din Timişoara se confruntă cu grave probleme financiare, iar soluţiile se lasă aşteptate. Potrivit directorului Spitalului Judeţean Timişoara, Dorel Săndesc, până acum au fost doar promisiuni că situaţia se va îmbunătăţi.

Dorel Săndesc: ”Situația nu s-a ameliorat, nu au fost luate niște măsuri speciale pentru îmbunătățirea finanțării. Noi rezistăm, am crescut foarte mult serviciile și am atins valoarea de buget, dar situația în general a spitalelor este critică. Pledăm pentru soluții, propunem soluții, așteptăm și sperăm să se facă ceva. Ministerul a intenția să dezvolte programele sale, care să compenseze finanțarea, mai ales a spitalelor mari.”

La rândul său, managerul Spitalului CFR din Timișoara, Stela Iurciuc, a declarat că, în ritmul actual, nu se știe cât vor mai rezista spitalele.

Stela Iurciuc: ”Nu sunt actualizate valorile cheltuielilor, în acest moment. Medicamentele și materialele sanitare au crescut, medicamentele, unele de 100%, în ultimul an și jumătate. În schimb, tariful pe caz ponderat s-a mărit doar cu 15%, adică cât ne dă Casa de Asigurări la externarea unui pacient. Și există riscul de colaps, există de fapt riscul să nu mai putem achiziționa medicamente și materiale sanitare.”

Potrivit colegilor de la Radio Timișoara, managerul Spitalului Județean a mai spus și că problemele majore de subfinanțare sunt la spitalele mari, pentru că aici sunt tratate boli grave, pentru care costurile sunt pe măsură.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL