Skip to content
Sănătate Societate

Spitalele, luate la puricat! Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: Vreau să asigur pacienților din România condițiile optime

Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a luat la control mai multe spitale din România pentru a vedea situația în care acestea se află, dar și cum sunt tratați pacienții de către cadrele medicale.

Pintea a subliniat că, în vizitele neoficiale pe care le-a făcut în ultima perioadă în mai multe spitale din România, a fost dezamăgită să afle ”că la 30 de ani după Revoluție avem spitale cu infrastructura proastă”.

„La 30 de ani după Revoluție învățăm să ne spălăm pe mâini. M-a făcut să încep aceste vizite faptul că vedeam în media imagini din spitale și nu îmi venea să cred. Am vrut să mă conving. Am vrut să merg, dar nu în vizite oficiale. Am vrut să văd cum este primit pacientul care plătește asigurarea.
Am fost dezamăgită. La 30 de ani după Revoluție avem spitale cu infrastructura proastă. Acum se accesează fonduri europene și se bagă bani în infrastructură să se creeze condiții civilizate pentru pacienți”, a declarat Sorina Pintea.

Mai mult, ministrul a atras atenția că „80% dintre managerii din spitale nu au ce căuta în sistem” și promite că îi va sancționa pe cei care nu au făcut controalele așa cum trebuie.

”Am primit telefoane să merg în aceste vizite. Eu vreau să demonstrez că cei care ar fi trebuit să facă aceste controale nu le-au făcut cum trebuie. Desigur că îi voi sancționa pe cei care nu au făcut controalele așa cum trebuie. Pentru ceea ce am găsit în unele spitale, am sugerat autorităților locale anumite demiteri.

Dacă va trebui să o fac mă voi duce în fiecare săptămână. Atâta timp cât sunt ministrul Sănătății vreau să asigur pacienților din România condițiile optime. Din păcate, deocamdată concluzia e una destul de tristă: 80% dintre managerii din spitale nu au ce căuta în sistem”, a mai spus Sorina Pintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *