Skip to content
Coronavirus

Spitalele românești pică unul după altul și devin focare de coronavirus: Cazuri noi la Focșani, Târgu Mureș, Botoșani și Brăila

facebook

În spitalele de România colcăie coronavirusul! Nu trece o zi fără ca măcar un spital să fie contaminat, cele mai recente cazuri înregistrându-se la Focșani, Târgu Mureș, Botoșani și Brăila.

Spitalul Militar din Focșani – 43 de persoane infectate

Un număr de 58 de persoane din judeţul Vrancea sunt confirmate cu COVID-19, dintre care 43 de persoane la Spitalul Militar „Dr. Alexandru Popescu” Focşani, a informat, miercuri, Instituţia Prefectului judeţului Vrancea.

„In Vrancea sunt 58 de persoane confirmate cu COVID-19, dintre care la două persoane la Adjud şi 43 la Spitalul Militar Focşani. Restul sunt contacţi ai persoanelor confirmate, în majoritatea de la Spitalul Militar”, a precizat Prefectura Vrancea.

La Spitalul Militar „Dr. Alexandru Popescu” Focşani două persoane au fost confirmate pozitiv pentru COVID-19 pe 25 martie. Ulterior, după testarea contacţilor direcţia ai acestora, respectiv 110 persoane, alte 41 de persoane au rezultat pozitiv la infecţia cu coronavirus. Unitatea sanitară a fost închisă, personalul medical confirmat pozitiv fiind îndrumat către Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani. Celelalte cadre medicale, unele contacţi indirecţi ai celor confirmaţi pozitiv, se află în autoizolare la domiciliu.

Clinica de Boli Infecţioase din Târgu Mureş – două asistente confirmate cu coronavirus

Două asistente medicale de la Clinica de Boli Infecţioase din Târgu Mureş aparţinând Spitalului Clinic Judeţean au fost confirmate cu infecţie cu coronavirus şi au fost internate în spital după ce au prezentat simptome de boală, a confirmat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş.

Potrivit şefului DSP Mureş, dr. Iuliu Moldovan, a început testarea şi a celorlalte cadre medicale, iar o parte din rezultate au sosit şi sunt negative.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Brăila, o asistentă infectată

O asistentă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Brăila a fost confirmată cu coronavirus, femeia având şi alte afecţiuni. În contact cu bolnava a intrat colegul său ambulanţier, dar şi alte persoane, în total 4 contacţi direcţi şi 20 indirecţi, care sunt în izolare la domiciliu.

Potrivit prefectului judeţului Brăila, Cătălin Boboc, în acest judeţ sunt 8 persoane confirmate cu coronavirus, iar un bolnav a fost declarat vindecat şi externat.

Dintr cei 8 bolnavi de coronavirus, face parte un singur cadru medical din Brăila. Este vorba despre o asistentă de la SAJ Brăila, care are şi alte afecţiuni.

Spitalul Judeţean Botoșani – 8 medici şi 17 asistenţi, confirmaţi cu coronavirus

Opt medici şi 17 asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean Botoşani au fost confirmaţi cu coronavirus. De asemenea, alţi şase angajaţi – infirmiere şi personal auxiliar – au fost şi ei diagnosticaţi cu coronavirus, informează news.ro.

Potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, La Botoşani sunt confirmate pozitiv la COVID-19 un număr de 31 cadre medicale.

Dintre acestea, opt sunt medici, 17 sunt asistenţi medicali, restul fiind infirmieri şi personal auxiliar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *