Skip to content
Galați Știri locale

Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci a fost preluat în administrarea CJ Galaţi, care va investi în modernizarea unităţii medicale

Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci a fost preluat, începând de luni, în administrarea Consiliului Judeţean Galaţi, preşedintele Costel Fotea anunţând că este nevoie de investiţii ample care să fie făcute pentru modernizarea unităţii medicale care deserveşte peste 100.000 de oameni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat semnarea protocolului prin care Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci a fost preluat de CJ. Conform acestuia, spitalul deţine unele clădiri vechi de peste 100 de ani, care necesită intervenţii majore şi rapide, dat fiind că spitalul deserveşte peste 100.000 de oameni din Tecuci şi din localităţile limitrofe, potrivit news.ro.

„Unitatea medicală tecuceană are mai multe clădiri vechi, unele cu peste 100 de ani de funcţionare, unde nu s-au făcut intervenţii majore pentru reabilitarea lor, astfel că, astăzi, o parte sunt într-o avansată stare de degradare. Mai mult, aparatura medicală este uzată, veche şi insuficientă. Acest spital are mare nevoie de ample lucrări de consolidare, reabilitare şi dotare cu mobilier şi echipamente medicale”, a declarat Fotea.

În acest context, preşedintele CJ Galaţi a anunţat că sunt şase proiecte pregătite, patru pe Programul Operaţional Regional şi două pe Programul Operaţional de Sănătate:  „Sunt proiecte cu fonduri europene care se referă la modernizarea atât a pavilioanelor de la sediul central, cât şi a clădirilor în care funcţionează Pediatria şi Ambulatoriul de Specialitate, în cadrul unor investiţii estimate la cel puţin 30 de milioane de euro”.

„Practic, vom consolida clădirile, vom schimba acoperişul şi toată tâmplăria veche, vom reabilita instalaţiile de încălzire şi distribuţie a apei, vom monta sisteme moderne de ventilaţie, vom schimba vechile instalaţii electrice şi vom interveni acolo unde acest lucru se impune, inclusiv la faţade. Mai mult, în funcţie de expertizele şi analizele tehnice, vom demola şi vom construi clădiri noi”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *