Skip to content
Cluj Sănătate Societate Știri locale

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj a fost dotat cu aparatură medicală de ultimă generație

monitorulcj.ro

Compartimentul ATI, din în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, a fost dotat cu un videolaringoscop cu lamă pentru intubație dificilă, fibrobronhoscop și monitor portabil.

Acesta este dotat cu un sistem de videodocumentare și înregistrare stand mobil, fiind necesar în dotarea standard a terapiei intensive. Utilitatea aparatului este cu atât mai mare cu cât puține terapii intensive din Cluj îl dețin, constituind un avantaj esențial în creșterea calității îngrijirii și pentru sporirea confortului pacienților și al personalului medical.

În total nu mai puțin de 30 de noi echipamente și aparate medicale de ultimă generație necesare asigurării unui act medical de calitate au fost achiziționate și date în folosință în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”.

Au mai fost cumpărate șase monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale ale pacienților și un ecograf Doppler, util în evaluarea pacienților imobilizați la pat, Acesta asigură un diagnostic rapid și în cazul manoperelor invazive eco-ghidate, îmbunătățind succesul tehnicii. În același timp, a fost achiziționat și un electrocardiograf utilizat pentru înregistrarea activității cardiace a pacienților ATI. În ceea ce privește componenta de medicație, au fost achiziționate două bucăți troliu medicație ATI, necesare pentru administrarea medicației pacienților și pentru controlul acesteia, dar și o stație centrală de monitorizare pentru supravegherea centralizată a pacienților ATI.

Compartimentul ATI al Secției de Chirurgie Toracică a fost dotat cu șase paturi de terapie intensivă, cu funcții speciale în tratamentul pacienților postoperator sau pentru pacienții care necesită ședere îndelungată în terapie intensivă, respectiv funcții de resuscitare și de mobilizare în șezut doar din telecomandă, oferind astfel posibilitatea de a efectua investigațiile radiologice la pat, informează monitorulcj.ro

Nu în ultimul rând, au fost achiziționate nouă injectomate pentru efectuarea analgeziei controlate și anesteziei controlate intravenos, pentru controlul lichidelor administrate pacienților sau al alimentației enterale sau parenterale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *