Skip to content
Constanța Știri locale

Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa va putea realiza zilnic 100 de testări pentru coronavirus

Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa a primit un aparat de testare din partea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. În total, unitatea medicală are trei astfel de aparate.

Prefectul Judeţului Constanţa, George-Sergiu Niculescu, a anunţat că Spitalul de Boli Infecţioase a primit un aparat Real Time PCR din partea Universitatăţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj.

„Aparatul a ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, pentru o perioadă de trei luni, cu drept de prelungire, dacă situaţia o va cere. Trebuie să menţionez faptul că, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase avea două astfel de aparate iar odată cu aducerea acestui nou dispozitiv, unitatea medicală va ajunge la o capacitate de aproximativ 100 de teste analizate pe zi. Personalul medical constănţean este pregătit să lucreze cu acest aparat care a sosit din Cluj-Napoca, adaptat de specialişti pentru a putea fi compatibil cu testarea pentru noul coronavirus. În astfel de momente, unitatea este cea care ne scoate la liman. După sprijinul de săptămâna trecută, acordat de judeţul Tulcea, acum beneficiem de sprijinul celor din Cluj. Este o dovadă clară că România o să treacă peste această provocare, doar prin lucru în echipă”, a scris prefectul pe rețelele de socializare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *