Skip to content
Sănătate Știri

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti: șapte asistente şi infirmiere, depistate pozitiv la analizele pentru stafilococul auriu

Şapte asistente şi infirmiere de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti au fost depistate pozitiv la analizele pentru stafilococul auriu, Direcţia de Sănătate Publică Prahova recomandându-le acestora să se trateze.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader a declarat sâmbătă pentru News.ro că, potrivit informaţiilor pe care le-a primit din partea Direcţiei de Sînătate Publică Prahova, şapte asistente şi infirmiere care lucrează la maternitatea din Ploieşti au fost depistate ca fiind purtătoare ale stafilococului auriu.

Bogdan Toader a precizat că au fost prelevate probe din spaţii şi de la personalul maternităţii, iar în ceea ce priveşte igiena în incita unităţii medicale nu au fost constatate probleme, conform rezultatelor preliminare ale analizelor, potrivit News.ro.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al DSP Prahova, medicul Decebal Dan, a declarat că la nivelul Direcţiei se lucrează pentru finalizarea analizelor de laborator, iar rezultatele finale ale controlului urmează a fi făcute publice.

Acesta a menţionat că acele cadre medicale care au fost depistate pozitiv la analize au primit recomandarea de a se trata, iar în cazul celorlalţi angajaţi pentru care analizele au ieşit negative, s-a dispus respectarea regulilor de igienă şi purtarea echipamentului de protecţie.

În mai multe spitale din ţară au fost făcute verificări după ce mai mulţi bebeluşi născuţi la Maternitea Giuleşti din Capitală au ajuns la Spitalui „Grigore Alexandrescu”, fiind infectaţi cu stafilococ auriu.

Şi la secţia de Neonatologie a Maternităţii din Buzău a fost izolat stafilococul auriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *