Skip to content
Ialomița Știri locale

Spitalul de Urgenţă din Slobozia, dotat cu o platformă Real Time PCR pentru depistarea infecţiei cu COVID-19

" "

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia s-a înnoit. Patru aparate ultramoderne au ajuns în dotarea unităţii medicale, achiziţia de echipamente fiind realizată de Consiliul Judeţean Ialomiţa. Printre acestea se regăsesc o platformă automată Real Tome PCR pentru efectuarea de teste COVID-19, dar şi un mamograf digital.

Aparatura de ultimă generaţie a costat 1.521.434,50 lei, costurile fiind acoperite de Consiliul Judeţean Ialomiţa. Astfel, a fost achiziţionată o platformă automată Real Time PCR, în valoare de 224.555,00, care va permite prelucrarea rapidă şi identificarea cazurilor pozitive de infectare cu SARS – CoV2, în vederea limitării răspândirii acestui virus în rândul populaţiei din judeţul Ialomiţa.

" "
" "

Totodată, Secţia de anestezie şi terapie intensivă a fost dotată cu un aparat bronhoscop, în valoare de 83.884,50 lei. Acest instrument prezintă o importanţă deosebită în această perioadă, întrucât permite vizualizarea interiorului arborelui traheobronşic folosit în scopul diagnosticării afecţiunilor respiratorii şi al efectuării unor manevre terapeutice (prelevarea de specimen pentru cultură şi biopsie, lavajul arborelui traheobronşic, extragerea corpurilor străine etc.), spun reprezentanţii spitalului din Slobozia.

Secţia de oncologie a fost dotată cu o instalaţie de mamografie digitală, în valoare de 960.000,00 lei, fiind a patra secţie de acest tip din regiunea Sud Muntenia care deţine un mamograf. Aceasta reprezintă cea mai performantă tehnologie în ceea ce priveşte identificarea leziunilor de la nivelul sânului.

Nu în ultimul rând, a fost achiziţionat un Aparat Rx mobil cu brat C- Cios Connect, în valoare de 253.000,00, ce va putea fi utilizat pentru intervenţiile chirurgicale de zi cu zi.   Achiziţie de aparatură performantă   La sfârşitul anului trecut, Consiliul Judeţean Ialomiţa a asigurat finanţarea, alături de Ministerul Sănătăţii, pentru o investiţie majoră în aparatură medicală nouă în mai multe secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Valoarea totală a achiţiilor a depăşit 900.000 de lei.   Printre aparatele moderne s-a aflat un Eco Doppler, echipament multidisciplinar staţionat de ultrasonografie, un aparat pentru dializă acută, un ventilator de înaltă performanţă pentru copii şi adulţi aflaţi în terapie intensivă, o masă de operaţie electro-hidraulică, un monitor pentru funcţii vitale şi un pat ATI electric.

Începând cu anul 2016, spitalul, care este în subordinea Consiliului Judeţean Ialomiţa, a intrat într-un amplu proces de modernizare. Astfel, în perioada 2016-2019, finanţarea pentru activitatea spitalului s-a dublat, ajungând de la 8.303.090 lei la 17.352.680 lei, ceea ce a permis, practic, începerea procesului de modernizare.   Acesta a vizat, în principal, îmbunătăţirea condiţiilor de cazare, dotarea cu aparatură performantă, achiziţionarea de medicamente necesare pentru tratarea unor afecţiuni şi materialele sanitare necesare, atragerea de medici cu diferite specializări, precum şi alte îmbunătăţiri.

„Este un salt calitativ semnificativ pe care spitalul îl face într-o perioadă scurtă de timp, de când am început modernizarea lui. Am ştiut că fără bani mai mulţi alocaţi spitalului, nimic nu se va putea schimba. Am dublat, astfel, alocările din bugetul Consiliului Judeţean către bugetul unităţii spitaliceşti. În doar trei ani am transferat 17 milioane lei, comparativ cu perioada 2010-2015 când spitalul a primit doar 8 milioane lei. Rezultatele se văd”, spune Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Încă 6 proiecte în valoare de 30 milioane de euro Pe lângă acest proces de modernizare început din banii alocaţi suplimentar de către Consiliul Judeţean, în următoarea perioadă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia va implementa 6 proiecte mari de investiţii, cu o valoare de peste 30 de milioane de euro (160.699.390,52 lei), care vor îmbunătăţi simţitor viaţa pacienţilor din Ialomiţa.

Este vorba despre modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă Slobozia cu bani europeni, în valoare de 17.490.007,08 lei, cerere de finanţare acceptată recent. În luna martie 2019 a fost semnat contractul de finanţare pentru modernizarea, extinderea şi dotarea Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul spitalului în valoare de 7.472.765,74 lei. De asemenea, se va construi un bloc operator în valoare de 63.843.065,03 lei şi se va moderniza şi dota clădirea cu aparatură în valoare de 60 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *