Skip to content
Coronavirus

Spitalul din România unde medicii trag la sorți cine să trateze pacienții cu coronavirus

Inquam Photos / George Calin

La Spitalul Județean Dr. Constantin Opriș din Baia Mare, medicii trag la sorți cine va îngriji bolnavi cu coronavirus, au declarat surse medicale pentru HotNews.ro.

Managerul interimar al spitalului, medicul Vasile Pop, admite că „unora dintre colegi nu le-a surâs ideea”, dar spune că niciun cadru medical nu poate refuza să îngrijească bolnavi, inclusiv infectați cu coronavirus: „Sunt medic ca să slujesc beteagul, de aceea ne-am făcut doctori”, declară Vasile Pop pentru HotNews.ro.

Spitalul Județean din Baia Mare a fost condus până de curând de Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății până în noiembrie anul trecut, reținută la finalul lunii trecute de Direcția Națională Anticorupție în urma unui flagrant. Sorina Pintea a fost acuzată că ar fi primit mită chiar în biroul său de manager al spitalului județean, acuzație pe care fostul ministru o neagă.

Medicul Vasile Pop era directorul medical al spitalului pe vremea când Sorina Pintea era manager. Acum, Vasile Pop este manager interimar.

Vasile Pop povestește că, inițial, Spitalul Județean din Baia Mare, pe care îl conduce, ar fi trebuit să fie spital de suport pentru coronavirus – în cazul în care capacitatea spitalului de boli infecțioase din oraș va fi depășită, pacienții infectați cu COVID 19 ar fi urmat să fie direcționați către Spitalul Județean. Ulterior, s-a luat decizia ca Spitalul de Pneumoftiziologie din oraș să fie spital de suport pentru coronavirus – să trateze acești pacienți.

Spitalul Județean Dr. Constantin Opriș a primit, însă, sarcina de a delega medici de diverse specialități, inclusiv personal medical de sală de operație, „pentru că la Spitalul de Pneumoftiziologie nu există chirurgie generală, ortopedie, neurologie și alte specialități. Noi trebuie să oferim suportul cu medici de specialitate. Ni s-au făcut propuneri de către medicii șefi de secție din spitalul nostru. În funcție de necesar, în momentul în care va fi nevoie, colegii noști vor participa la examinarea și tratamentul acestor pacienți. Deocamdată nu ni s-a solicitat”, explică managerul Vasile Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *