Skip to content
Coronavirus

Spitalul Judeţean din Piteşti: Teste de coronavirus după moartea unui şofer de tir cu edem pulmonar, care n-a anunţat că a făcut trasee internaţionale

Moartea unui şofer de tir preluat cu simptomele unei infecţii respiratorii acute a băgat spaima in personalul Ambulanţei şi Unităţii de Primire a Urgenţelor Spitalului Judeţean din Piteşti, unde se aşteaptă rezultatele oficiale ale testelor pentru coronavirus efectuate pacientului.

Bărbatul n-a anunţat că a făcut trasee internaţionale şi a expus întreg personalul medical care a intrat în contact cu el.

" "
" "

Omul a murit miercuri seara, la scurt timp după ce a ajuns în Urgenţa Spitalului Judeţean din Piteşti cu febră şi alte simptome ale unei infecţii respiratorii acute. A fost diagnosticat cu edem pulmonar, iar ulterior a făcut stop cardio-respirator. A fost resuscitat şi dus la Terapie Intensivă, dar nu a mai putut fi salvat.

Cazul a pus pe jar personalul Ambulanţei şi Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, după ce s-a aflat că bărbatul, şofer de tir, efectuase curse internaţionale, inclusiv în Italia (recent), ceea a dus la luarea în calcul a ipotezei unei infecţii cu coronavirus. În secţiile prin care a trecut bărbatul, s-a făcut dezinfecţie, iar în spital a fost demarată o anchetă epidemiologică. Bărbatului i-au fost recoltate probe, iar acum unitatea aşteaptă rezultatul oficial al testului COVID-19 (potrivit unor surse neoficiale, rezultatul ar fi ieşit negativ), informează adevarul.ro.

Joi vom afla rezultatele probelor, până atunci refacem istoricul persoanei, traseele, activitatea etc. Personalul este protejat şi aşteaptă rezultatul probei”, declara, aseară, prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *