Skip to content
Știri locale Vrancea

Spitalul Militar Focşani, închis pentru dezinfecţie generală după ce doi angajați au fost diagnosticaţi pozitiv cu coronavirus

facebook

Spitalul Militar „Dr. Alexandru Popescu” Focşani a fost închis, miercuri dimineaţă, pentru 48 de ore, pentru dezinfecţie generală, după ce doi contacţi au fost depistaţi pozitiv pentru COVID-19, potrivit reprezentanţilor instituţiei medicale.

Avem doi contacţi pozitivi, motiv pentru care spitalul va fi închis pentru 48 de ore pentru dezinfecţie generală de cel mai înalt nivel. În aceste 48 de ore vom afla şi dacă mai avem contacţi pozitivi în urma contactului cu cei care acum au fost depistaţi deja pozitiv„, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al spitalului, Sorin Ivan.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a transmis un comunicat de presă:

”Marţi, 24 martie, la Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Popescu” Focşani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical şi auxiliar sanitar. În urma acestei situaţii, s-a dispus externarea tuturor pacienţilor şi efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi. În acelaşi timp, se vor recolta analize de la toţi contacţii simptomatici şi, în funcţie de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecţie a personalului medical, în vederea menţinerii capacităţii operaţionale a spitalului”, a transmis MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *