Skip to content
Politică

Spitalul Municipal Oradea l-a angajat pe soțul Ioanei Mihăilă, după o finanțare de 450.000 de lei, aprobată chiar de ministrul Sănătăţii

Inquam Photos / Octav Ganea

Soțul ministrului demisionar al Sănătății, Ioana Mihăilă, s-a angajat, la începutul lunii septembrie, din postura de singur candidat, la Spitalul Municipal din Oradea, ca medic radiolog.

Potrivit presei locale, concursul de la Spitalul Municipal din Oradea s-a desfășurat cu toate probele organizate într-o singură zi, iar pentru postul de radiolog a existat un singur candidat, chiar soțul ministrului Sănătății, Marius Călin Mihăilă.

Tot presa locală notează că Marius Mihăilă a încercat de mai multe ori să ocupe un post de radiolog, dar nu a câștigat concursul.

Mihai Gâdea a prezentat, în emisiunea Sinteza Zilei de luni seară, documentul prin care acesta a fost angajat, în data de 3 septembrie 2021 la Spitalul Municipal din Oradea. Dar si un ordin de ministru, semnat chiar de Ioana Mihăilă, în aceeași perioadă în care soțul nu reușea să se agajeze pe un post de radiolog, de finanțare cu suma de 450.000 de lei către secția de Radiologie, a Spitalului Județean din Oradea.

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Oradea, cele două spitale ar fi trebui să treacă sub aceeași conducere. Hotărârea finală în acest sens va fi luată de noul ministru al Sănătății, prin ordin de ministru.

Miniștrii USR PLUS și-au anunțat demisia pe 6 septembrie

Este vorba despre cinci reprezentanți, printre care și Ioana Mihăilă de la Ministerul Sănătății, scrie antena3.ro.

Anunțul a fost făcut de Dan Barna, care a preciza, atunci, că „Ioana Mihăilă a anunțat transparentizarea tuturor contractelor de achiziții din Ministerul Sănătății și a semnat ordinul prin care vaccinare devine gratuită până în 18 ani, până acum fiind până la 14 ani, iar părinții trebuiau să plătească 400 de euro atunci când îi aveau”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *