Spitalul Sf. Pantelimon a achiziționat în iulie-august 2024 servicii de reparație și întreținere pentru echipamente ATI. Patronul Silvexim Star SRL, Silviu Scobai, a declarat că firma sa a verificat aparate neimplicate în anchetă, cu o singură excepție.
Spitalul Sf. Pantelimon a achiziționat în iulie și august 2024 „servicii de reparații și întreținere aparatură ATI – monitoare, injectomate și pompe”, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Patronul firmei Silvexim Star SRL afirmă că au verificat aparate care nu erau sigilate de procurori, cu excepția unui singur aparat.
„Am fost să verificăm un singur aparat, în spital, și despre care am înțeles că era unul din aparatele implicate în evenimente. Era perfect calibrat”, a transmis Silviu Scobai, de la Silvexim, potrivit Hotnews.
Firma Silvexim Star SRL a obținut în iulie și august 2024 două contracte directe de 21.750 de lei fiecare pentru reparația și întreținerea echipamentelor ATI la Spitalul Sf. Pantelimon. În acest an, firma a câștigat și alte cinci contracte similare cu acest spital, iar în trecut a colaborat și cu alte instituții de sănătate. Silvexim Star SRL, înființată acum 30 de ani și deținută de Ion Silviu Scobai, a raportat anul trecut un profit net de aproape 470.000 de lei, conform sursei citate.
„Injectomatul funcționa bine, deci nu era o problemă tehnică la el”
Fostul manager al Spitalului Sf. Pantelimon, Bogdan Socea, a declarat că firma Silvexim Star a fost angajată să verifice un injectomat în urma unei reclamații de la o doctoriță ATI, care a semnalat un flux mai mic decât cel prescris pacientului. Aceasta reclamație a fost făcută separat de ancheta din aprilie și a fost alăturată dosarului principal.
„Este alt caz apărut ulterior, tot un deces. Toată situația a fost trimisă la procuratură și conexată dosarului de bază. Poliția sau Parchetul ne-a solicitat să verificăm acel injectomat asupra căruia plana o suspiciune. Raportul tehnic (n.a făcut de firma Silvexim Star) a arătat că injectomatul funcționa bine, deci nu era o problemă tehnică la el. L-au verificat și era în parametri”, a afirmat Bogdan Socea, potrivit Hotnews.
Raportul tehnic realizat de Silvexim Star a confirmat că injectomatul era în parametri și nu prezenta probleme tehnice.
Patronul Silvexim Star susține că serviciile de reparație efectuate în iulie nu au vizat aparatele ATI implicate în decese, ci echipamente care erau defecte sau monitoare fără legătură cu incidentele. Doar un singur aparat implicat în evenimente a fost testat și era perfect calibrat.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News