Skip to content
Coronavirus

Spitalul Universitar București a cerut medici de la Ministerul Apărării: Avem nevoie de oameni noi și mai mulți

Spitalul Universitar din București a cerut ieri medici de suport de la Ministerul Apărării. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan spune că este nevoie de cadre medicale în spitalele în care medicii confirmați cu COVID-19 trebuie separați de cei sănătoși.

Sprijin vine și din partea sistemului privat de sănătate, care pune la dispoziție paturi de terapie intensivă.

Horațiu Moldovan: „Este o rezervă de cadre pe care o putem folosi, pe care o pune la dispoziție Ministerul Apărării. Dacă nu putem rezolva cu cadre medicale civile, această soluție există și o vom aplică.

Chiar și la Spitalul Universitar  de Urgență București, azi s-a solicitat suplimentarea cu cadre de suport de la Ministerul Apărării și avem în discuție această eventualitate.

Avem nevoie de oameni noi și mai mulți, din moment ce numărul lor scade din cauza fenomenului  de contaminare. Pentru a separă fluxurile epidemiologice într-un spital, avem nevoie de mai multe cadre.

Să separăm non-COVID de COVID, e nevoie de mai mulți oameni, de medici, personale auxiliar. De-asta folosim cadrele de rezervă prin sistemul MApN. Vă amintesc că la Suceava au demisionat două rânduri de manager și, ca să gestionăm situația, a trebuit să folosim o unitate de management militară.

Spitalele private au pregătit spații de spitalizare pe care dorim să le folosim după ce folosim spațiile publice. Ne-au anunțat mai multe linii private care oferă în total 250 de paturi de terapie intensivă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *