Skip to content
Politică

Split TVA – jucăria preferată a PSD. Cîțu: Inițiatorii legii n-au nicio legătură cu economia

epochtimes-romania.com
" "

Comisia de buget-finanțe din Senat a acceptat noile amendamente venite de la Guvern, care prevăd că plata defalcată a TVA va fi obligatorie numai pentru companiile aflate în insolvență sau care înregistrează întârzieri la plata acestei taxe. Totodată, companiile care vor opta benevol pentru această măsura vor primi o scutire de 5% din impozitul pe profit.

Raportul de admitere a fost adoptat cu 5 voturi ”pentru”, 2 voturi ”împotrivă” (PNL şi USR) şi o abţinere (UDMR), potrivit hotnews.ro

" "
" "

Liberalii au criticat noua formă a ordonanţei privind split TVA pe motiv că este mai dură pentru economie decât în forma originară.

Această lege se aplică companiilor care sunt in insolvenţă sau care au restanţe la plata TVA la stat, adică tocmai acelor comapanii care au probleme cu cash-ul – pentru că nu sunt infractori toţi, nu sunt toţi evazionişti – care au intrat în insolvenţă dintr-un motiv sau altul. Acum vor fi nevoite să cheltuiască bani să-şi implementeze acest sistem de plată a TVA defalcat. Cred că multe dintre aceste companii vor decide imediat să intre în faliment”, a explicat vicepreşedintele comisiei, liberalul Florin Cîţu.

Cîțu a mai spus că inițiatorii n-au niciun habar despre economia de piață: ”cei care au făcut această lege nu au nicio legătură cu economia privată, nu înţeleg cum funcţionează economia privată, nu înţeleg problemele companiilor în insolvenţă, iar acest mod de a stimula prin a ada bani ca să iei bani seamănă foarte mult cu o schemă piramidală, nu o lege care are în vedere eliminarea evaziunii fiscale”.

Liberalul și-a exprimat speranța ca PSD să înţeleagă până la urmă că legea este una foarte proastă pentru economia României.

Critici dure la adresa noii variante a split TVA au venit şi din partea UDMR, care altfel susține în Parlament inițiativele coaliției PSD-ALDE.

Citiți articolul integral AICI

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *